Dersim’deki Yangınla İlgili CHP’li Vekilin Sözlerine Tepki

Dersim’deki Yangınla İlgili CHP’li Vekilin Sözlerine Tepki

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un Dersim’deki orman yangınlarına ilişkin yaptığı açıklamaya tepki geldi: Gürsel Erol yaptığı açıklamayla AKP’nin sözcüsü gibi davranmış, bu kente ve doğasına düşmanlığını açıkça ilan etmiştir.

Sanatçı Ferhat Tunç, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un Dersim’deki orman yangınlarına ilişkin “Ciddi bir durum yok” açıklamasına sert tepki gösterdi.

Tunceli Valiliği’nin yangınla ilgili kamuoyunu yanıltan açıklamaları yetmeyince, imdadına CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un yetiştiğini söyleyen Tunç, şöyle konuştu:

‘AKP’NİN SÖZCÜSÜ GİBİ’

"Gürsel Erol, Hozat'ta yangının kontrol altına alınmaya başlandığı son gününde sadece 5 dakikalığına uğramış, ardından kendi sosyal medya hesabından şunları söylemiştir: ‘Hozat'taki orman yangınıyla ilgili bir bilgi kirliliği oluşturuldu. İlin valisi ve ilgili bürokratlarla görüştük ve il başkanımızla birlikte orman yangınını yerinde inceledik. Ciddi bir durum yok.’

[ih2]

Bu, Tunceli Valiliğini aklayan son derece talihsiz ve sorumsuzca bir açıklamadır. Oysa bu yakıcı gelişmenin başından beri içinde bulunan biri olarak beni arayıp, gerçekleri benden duyabilirdi. Gürsel Erol’u bu yanlı ve sorumsuz açıklamaları nedeniyle kınıyorum. Gürsel Erol yaptığı bu açıklamayla AKP’nin sözcüsü gibi davranmış, bu kente ve doğasına düşmanlığını açıkça ilan etmiştir." (MA)

[ih3]