Dersim’de kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan’dan 25 gündür haber alınamıyor

Dersim’de kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan’dan 25 gündür haber alınamıyor

Dersim'de kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun arama çalışmaları 25. günde devam ediyor. Çalışmaların 25. gününde de Gülistan’a ait bir iz halen bulunamadı

Dersim'de 25 gün önce kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun bulunması için çalışmalar devam ediyor.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun ailesinin 6 Ocak'ta yaptığı kayıp başvurusu üzerine başlatılan arama çalışmalarına, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlileri, Bitlis Emniyet Müdürlüğü dalgıç polisleri ile Jandarma Arama Kurtarmanın (JAK) su altı ekipleri katıldı. Uzunçayır Baraj Gölü'nde dalış yapan ekipler, kameralı su altı robotuyla arama çalışması yürütüyor.

Göl kıyısında da jandarma ekiplerinin dedektör köpeklerle arama yaptığı çalışmalarda, Gülistan’a ait herhangi bir ize rastlanmadı.

NE OLMUŞTU

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Gülistan Doku, 5 Ocak Pazar günü sabah saatlerinde Dersim’de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Diyarbakır'da yaşayan ailesi, Gülistan Doku için 6 Ocak'ta kayıp başvurusu yaptı. Ailenin başvurusu üzerine polis ve jandarma ekipleri, Gülistan Doku'nun bulunması için ortak arama çalışması başlattı.

8 Ocak'ta Gülistan Doku'nun en son Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Diner Köprüsü yakınlarında görüldüğü ihbarı üzerine çalışmalar bu bölgede yoğunlaştırıldı. 9 Ocak Perşembe günü bu bölgede yapılan arama çalışmalarına Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki Sualtı Arama Kurtarma (SAK) Timi de katıldı.

Gülistan Doku'nun cep telefonundan son yaptığı görüşmenin, kaybolduğu gün olan 5 Ocak saat 16.26'da 4 saniyelik bir görüşme olduğu tespit edildi. Bu görüşme sırasında Atatürk Mahallesi'nde olduğu belirlenen genç kadının cep telefonunun daha sonra sinyal vermediği saptandı.