Dersim'de Emek ve Dayanışma Bayramı, 1 Mayıs Anıtı açılışıyla kutlandı

Dersim'de Emek ve Dayanışma Bayramı, 1 Mayıs Anıtı açılışıyla kutlandı

Dersim Belediyesi, Demiroluk Meydanı'nda 1 Mayıs Anıtı'nın açılışını yaptı.

Dersim Belediyesi, Emek ve Dayanışma Bayramı'nı 1 Mayıs Anıtı açılışıyla kutladı.

Demiroluk Meydanı'nda anıtın açılışıyla yapılan kutlamaya, Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri katıldı. Maçoğlu,  1 Mayıs’ı sistemin yarattığı ağır koşullar içinde karşıladıklarını söyleyerek, emeğin sömürülmediği, ekonomik kriz ve salgın hastalıkların faturasının halka çıkarılmadığı, kadınlara yönelik şiddet taciz ve tecavüzlerin cezasız kalmadığı ve son bulduğu bir düzen istediklerini belirtti. 

Maçoğlu, “Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırıldığı, sendikal hak ve özgürlüklere dokunulmadığı, düşünceyi ifade etmenin suç olmadığı, bütçenin savaşa değil eğitime ayrıldığı, hiç kimse için din, dil, ırk ayrımının yapılmadığı eşit haklara sahip olduğu, herkese aş herkese iş sağlandığı savaşsız, sömürüsüz bir düzende insanca yaşamak istiyoruz. Tüm bu saydıklarımız bizlerin hakkı. Biz bu hakları elde edene kadar yılmadan, korkmadan mücadele etmeye devam edeceğiz”  diye konuştu.

'EMEK VE DAYANIŞMA MÜCADELESİ AYNI ZAMANDA ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİDİR'

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Genel Merkezi de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nı yazılı açıklamayla kutladı. Emek ve dayanışma mücadelesinin aynı zamanda özgürlük mücadelesi de olduğuna dikkat çekilen açıkalamada, “Her alanında emek, barış, demokrasi, insan hakları mücadelesi verenlere karşı baskı, sindirme, katliamlar da eksik olmadı. Bunun için tüm emekçilerin el ele vererek mücadele etmeleri tarihi bir sorumluluktur. Bu ahlâkî duruşun direncinden, emekçilerin tarihsel mirasından güç alarak mücadele etmek, bu mücadelede katliama uğrayanların anılarına saygının gereğidir. Newroz'un direniş ateşinde almış olduğunuz dirençle, cesaretle kadınların özgürlük haykırışlarından aldığımız umutla hak için hakikat, emek için mücadele diyoruz” ifadeleri kullanıldı. (MA)