Dersim'de 4 Belediye Meclisi üyesi ve 2 köy muhtarının mazbataları iptal edildi

Dersim'de 4 Belediye Meclisi üyesi ve 2 köy muhtarının mazbataları iptal edildi

YSK, Dersim Belediyesi Meclisi üyesi 4 isim ile 2 köy muhtarının mazbatalarını iptal etti.

YSK, KHK ile kamu görevlerinden ihraç edilmiş olmaları gerekçesiyle Dersim Belediyesi Meclisi üyesi 4 isim ile 2 köy muhtarının mazbatalarını iptal etti.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK); Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevlerinden ihraç edilenlere seçilmeleri halinde mazbata verilmemesi kararı doğrultusunda 31 Mart seçimlerinde Dersim Belediye Meclis üyeliğine seçilen 4 isim ile 2 köy muhtarının mazbataları iptal edildi. Sözkonusu isimler Belediye Meclisi üyeliğine seçilen Hıdır Demir, Metin Kılıç, Özcan Ateş ve Candan Badem ile merkez Meşeyolu Köyü Muhtarı Hakkı Suvan ve Ovacık ilçesi Gözeler Köyü Muhtarı Turgay Bilge oldu.

YSK’nin kararının ardından Valilik tarafından bu isimlere dair YSK’den ilişkin bilgi talep edilmişti.

Başvuruya yanıt veren YSK, Başkan Sadi Güven imzasıyla gönderdiği yazıda belediye meclisi üyeleri 2 muhtarın mazbatalarının iptaline karar verildiğini bildirdi.

Yapılan işlemlerin ardından YSK aldığı kararı Merkez İlçe Seçim Kurulu'na bildirdi. Merkez İlçe Seçim Kurulu'ndan belediyeye tebliğ edilen yazıda, "31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Tunceli Belediye Meclis Üyeliği'ne seçilen Hıdır Demir, Metin Kılıç, Özcan Ateş ve Candan Badem'e verilen mazbataların iptaline karar verilmiştir" denildi.