Dersim Barosu, Ovacık'ta kaybolan Engin Eroğlu için profesyonel arama ekibi çağrısı yaptı

Dersim Barosu, Ovacık'ta kaybolan Engin Eroğlu için profesyonel arama ekibi çağrısı yaptı

Dersim Barosu, geçtiğimiz cumartesi günü Ovacık'ta hayvanları otlatırken kaybolan Engin Eroğlu için "profesyonel arama ekibi" çağrısı yaptı.

Dersim Barosu, 15 Haziran cumartesi günü Ovacık'ın Yaylagünü köyünde hayvanları otlatırken kaybolan Engin Eroğlu’na ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Valilik ve il afet müdürlüğü ile görüşler gerçekleştirildiği, İl Afet Müdürü ve çalışanlarıyla Munzur kenarında incelemelerde bulundukları kaydedilen açıklamada, çaba harcayan resmi kurumların, sivil toplum örgütlerin, siyasi partilerin ve yerel yönetimlerin, gönüllü katılımlarının arttırılması, süreklileştirilmesi ve koordinasyonun sonuç alıcı bir çabaya dönüşmesi gerektiği belirtildi.

'DAHA PROFESYONEL EKİPLERLE HAREKET EDİLMELİ'

AFAD, UMKE ve komşu illerden gelen diğer kurumların, gönüllü insanların çabasının önemli olduğunu ancak daha profesyonel ekiplerle arama çalışmasının önemine işaret edilen açıklamada, olay yerinden il merkezine kadar 45 kilometre mesafede sık sık kontrollerin yapılmasının, girdaplı, ağaç dallarının yoğun olduğu kaya kenarındaki su içi yerlerinin etraflı olarak incelenmesinin gerektiği vurgulandı.

DAHA FAZLA