Ders kitabında Mahmut Tuncer'in sözlerini kullanan yayınevinden açıklama

Ders kitabında Mahmut Tuncer'in sözlerini kullanan yayınevinden açıklama

Günay Yayınları'ndan çıkan ve mantık sorularını içeren ders kitabında Mahmut Tuncer görselinin kullanılmasıyla ilgili yapılan açıklamada "Esprili olduğu için kullandık" dendi.

Günay Yayınları’ndan çıkan ve mantık sorularını içeren bir kitapta, şarkıcı Mahmut Tuncer’in sözlerine yer verilen bölüm sosyal medyada gündem oldu.

Prof. Dr. Bahadır Erdem, çocuklara okutulan ve mantık sorularını içeren bir eğitim kitabında, türkücü Mahmut Tuncer’in “Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür. Halay ise her yere” şeklindeki sözlerine yer verilen kitabı kişisel Twitter hesabından paylaştı. İstanbul Üniversitesi akademisyenlerinden olan Erdem, “Çocukların eğitim kitabında böyle saçma sapan şey olmaz gerçek değildir zaytungtur dedim ama maalesef gerçekmiş” eleştirisi yöneltti.

YAYINEVİNDEN AÇIKLAMA

Paylaşımın sosyal medyada gündem olmasının ardından Günay Yayınları’ndan açıklama geldi. Cumhuriyet'e açıklama yapan Günay Yayınları, kitabın Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olmadığını öne sürdü.

'ESPRİLİYDİ'

Açıklamada, “Esprili olduğu için böyle bir görsel kullandık. Baskısı kaldırıldı. Yeni baskıda kullanmadık” dendi.

Daha önce MEB’in dağıttığı farklı kitaplarda farklı skandallar ortaya çıkmış, gelen tepkiler üzerine basılan kitaplarda revizeye gidilmişti.

DAHA FAZLA