Derik kayyumu, belediyenin taşınmazlarını ihaleyle satışa çıkardı

Derik kayyumu, belediyenin taşınmazlarını ihaleyle satışa çıkardı

Derik'e atanan kayyum belediyeye ait 16 taşınmazı ihaleyle satışa çıkardı. Yerine kayyum atanan Belediye Eş Başkanı Mehmet Şerif kıran konuyla ilgili, "Taşınmazlar birkaç kişinin malı değil, Derik halkınındır" dedi.

Mardin'in Derik ilçesine atanan kayyum belediyeye ait 16 taşınmazı ihaleyle satışa çıkardı. Yerine kayyum atanan Belediye Eş Başkanı Mehmet Şerif Kıran, taşınmazların birkaç kişinin değil tüm kent halkına ait olduğunu belirterek, "Taşınmazlar birkaç kişinin malı değil, 63 bin Deriklinin malıdır. Mülkiyet halka aittir” diye konuştu. 

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Mardin'in Derik Belediyesi'ne 16 Kasım 2019 tarihinde kayyum olarak atanan İlçe Kaymakamı Hakan Kafkas, kurumun taşınmazlarını ihaleye çıkardı. Söz konusu durumun duyurusu, 6 Ocak'ta belediyenin resmi internet sitesinden yapıldı.

16 TAŞINMAZIN TOPLAM BEDELİ 3 MİLYON 812 BİN TL

Duyuruda, kente bağlı Cevizpınar Mahallesi'ndeki Belediye Meydanı'nda bulunan 16 dükkanın açık arttırma usulüyle ihaleye çıkarıldığı bilgisine yer verildi. Duyuruda, ayrıca dükkanlardan 7'si için 10 Ocak'ta, 5 tanesi için 20 Ocak'ta ve geriye kalan 4 dükkan için ise 30 Ocak’ta ihale yapılacağı kaydedildi. Toplam 16 taşınmaz için 3 milyon 812,94 TL bedel belirlendi. Tarihi geçen ihalelerin sonuçlarına dair ise herhangi bir bilgi elde edinilemedi. 

'BUNLARIN SATILMASI HIRSIZLIKTIR'

Yerine kayyum atanan Derik Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Şerif Kıran, taşınmazlarının ihaleyle satışa çıkarılmasına tepki gösterdi. Satışların durdurulması gerektiğinin altını çizen Kıran, 6 aylık görev sürecinde söz konusu taşınmazların uygun bir fiyatla kiraya verilmesi için çalışma başlattıklarını aktardı. Bir önceki kayyum döneminde belediyenin 18 milyon TL borç altına sokulduğunu vurgulayan Kıran, “Fakat buna rağmen taşınmazları satmayı düşünmedik. Uzun süreli belediyeye bir kaynak olarak kullanılması Derik halkı için daha faydalıdır. Bu taşınmazların satışının hemen durdurulması gerekiyor. Bunların satılması halkın nezdinde hırsızlıktır. Çünkü bu taşınmazlar birkaç kişinin malı değil, 63 bin Deriklinin malıdır. Mülkiyet halka aittir” diye konuştu.