Derecik'te asker, pikniğe giden gençlere ateş açtı: 1 kişi başından yaralandı

Derecik'te asker, pikniğe giden gençlere ateş açtı: 1 kişi başından yaralandı

Hakkari'de pikniğe giden gençlere askerlerin ateş açması sonucu bir genç başından yaralandı.

Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Derindere köyünde arkadaşlarıyla pikniğe giden Raşit Ekinci, askerlerin havaya ateş açması sonucu başından yaralandı.

Olayın görgü tanıkları dün öğlen saatlerinde bir grup gencin Derindere köyünün arkasında bulunan Celikan tepesine piknik yapmak amacıyla gittiği sırada olduğunu belirtti. Bölgeye yakın olan karakoldan askerler tarafından çağrıldıkları, birkaç kişinin askerlerin yanına giderek piknik yaptıklarını, geriye kalan arkadaşlarının köylü olduğunu ifade etmesine rağmen askerler tarafından dağılmaları istendi. Gençlerin sadece piknik amaçlı geldiklerini ve gitmek istemediklerini belirtmesi ardından askerler tarafından havaya ateş açıldığı ve Ekinci’nin açılan ateş sonucu başından yaralandığı öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, görünütülerde Ekinci'nin kafasından yaralandığını belirtmesine rağmen rütbeli bir asker tarafından hakarete maruz kaldığı görülüyor.

‘YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ’

Hakkari Milletvekili Sait Dede Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''Derecik ilçemizde bir yurttaşımız askerler tarafından  piknik yapılan alanda silahla vurularak yaralandı. Derecik ilçesinde yurttaşlarımıza sistematik olarak uygulanan bu vahşeti kınıyor, yetkililerden derhal bir açıklama bekliyoruz'' dedi

 

DAHA FAZLA