Depremzedeler yardım beklerken AFAD müdürü hediye derdine düşmüş!

Depremzedeler yardım beklerken AFAD müdürü hediye derdine düşmüş!

Hatay’da depremzedeler yardım çığlıklarında bulunurken, AFAD İl Müdürü sosyal medya hesabından, kendisine gelen hediyelerin paylaşımını yapma derdine düşmüş.

Ersan Kınık - @ErsanKinik

Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve on binlerce insanın ölümüne neden olan 7,6 ve 7,7 büyüklüğündeki depremlerde en çok etkilenen şehirlerden biri de şüphesiz ki Hatay’dı.

Şehir merkezi ve çok sayıda ilçesi yıkıma uğrayan ve binlerce insanın enkaz altında hayatını kaybettiği Hatay’a AFAD tarafından ulaştırılması gereken yardımlar günlerce ulaştırılamadı, arama kurtarma çalışmaları ise gönüllü ekipler tarafından sürdürüldü.

AFAD, koordinasyon ve planlama konusundaki eksikleri nedeniyle afette ortaya çıkan kayıpların büyümesine sebep olduğu için kamuoyunda eleştirilerin odağı hâline gelirken, AFAD Hatay İl Müdürü Ahmet Ali Artun’un sosyal medya hesabından kendisine gelen hediyelerin paylaşımını yapması, yurttaşlarda tepki uyandırdı.

AFAD Hatay İl Müdürü Ahmet Ali Artun’un, 18 Şubat’ta sosyal medya hesabından kendisine gelen hediyeleri yayınlayarak, teşekkür mesajı paylaştığı ortaya çıktı. Artun’a gelen hediyeler arasında parfüm ve deodorant gibi kozmetik malzemeleri yer aldı.

SÜLEYMAN SOYLU’NUN ‘OLURLARI’ İLE HATAY’A ATANMIŞTI

Ahmet Ali Artun 16 Kasım 2022 tarihinde AFAD Hatay İl Müdürlüğüne atanmıştı. AFAD Hatay İl Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

"AFAD Başkanlığımızın 16.11.2022 tarih ve 424264 sayılı yazısı ekinde yer alan, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun olurları ile Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne atanan Sayın Ahmet Ali Artun, görevine başlamıştır."