Depremde Kızılay Başkanı'nın aklına ilk gelen şey: Halktan para istemek!

Depremde Kızılay Başkanı'nın aklına ilk gelen şey: Halktan para istemek!

Depremin ardından Twitter hesabından bir açıklama yapan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, yurttaşlardan deprem için para istedi. Kınık, tepkilerin ardından paylaşımını sildi.

İleri Haber

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık vatandaştan para istedi.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde dün akşam (24 Ocak) saat 20.55'te meydana gelen 6,8'lik depremin hemen arından Twitter hesabından bir açıklama yapan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, yurttaşlardan deprem için para istedi. Kınık, tepkilerin ardından paylaşımını sildi.

Kınık’ın paylaşıp, sildiği paylaşım şöyle:

"Bölgedeki vatandaşlarımızın olumsuz şartlardan korunması için ihtiyaç duyulan malzemeleri bölgeye sevk ediyoruz. @Kizilay Destekleriniz için Deprem yaIn 2868’e sms yollayın 10₺ katkıda bulunun. Dilediğiniz kadar gönderebilirsiniz. Gün dayanışma günü"

 

[ih2]

KINIK'TAN İKİNCİ PAYLAŞIM

Kınık, daha sonra Twitter'dan bir paylaşım daha yaptı. Kınık bu paylaşımında, tepki çeken ilk paylaşımını "Çok sayıda vatandaşımız biz ne yapabiliriz dediği için bağış bilgilerimizi paylaştık" şeklinde savundu.

[ih3]

Kınık, ikinci paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Kızılay ekiplerimiz ve gönüllülerimiz Afad koordinasyonunda deprem müdahalesi için Afet Müdahale Planı çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Çok sayıda vatandaşımız biz ne yapabiliriz dediği için bağış bilgilerimizi paylaştık. Devletimiz güçlüdür ve tüm yaraları saracaktır."