Depremde 3 bloku yıkılan Barış Sitesi, Gölcüklü depremzedelere verilmiş

Depremde 3 bloku yıkılan Barış Sitesi, Gölcüklü depremzedelere verilmiş

İzmir’deki 6.8 şiddetindeki depremde yıkılan Barış Sitesi’nin bloklarından üç tanesinin Gölcük depreminde zarar gören yurttaşlara tahsis edildiği öğrenildi

İzmir açıklarında meydana gelen 6.6'lık depremden büyük hasar gören ve 4 bloğundan 3'ünün yıkıldığı Barış Sitesi apartmanı sakinleri, yıllar önce evlerini sağlam olduğunu düşündükleri için satın aldıklarını söyledi. Apartman sakinleri, "Burayı Gölcük depremzedeleri için tahsis ettiler diye güvenli bir yer sandık" dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre, İzmir'de depreme dayanamayan ve 4 bloktan 3'ünün yıkıldığı Barış Sitesi sakinleri, yıllar önce evlerinin sağlam olduklarını düşündükleri için satın aldıklarını söyledi.

GÖLCÜK DEPREMZEDELERİNE TAHSİS EDİLMİŞTİ

99 yılında Gölcük depreminden sağ çıkanlar için Barış Sitesi'nin tahsis edildiğini söyleyen sakinlerden Güler Elçi, "Biz bu apartmanı alırken, 99 yılında Gölcük depreminden çıkarılan kişiler için bu binaların tahsis edildiğini öğrendik. Sonrasında da bu kişilerin de sattığını öğrendik. Biz de, o Gölcük depreminden kurtulan bir kişiden almıştık evimizi. Burayı depremzedeler için tahsis ettiler diye güvenli bir yer sandık. Çok güzel diye aldık. 20 senedir burada oturuyoruz. Böyle olacağını bilseydik almazdık. Sağlam diye aldık" dedi.

MÜTEAHHİTLER FARKLI

Yıkılmayan A bloğun altında apartman görevlisinin evi ve apartman yöneticilerinin toplantı odasının bulunduğunu dile getiren Elçi, şöyle konuştu:

"Yıkılan C-D bloğunun altı boştu. Yıkılmayan A blokun altında ise site yöneticilerinin toplantı odasıyla, apartman görevlisinin evi vardı. Belki de bu blok ondan yıkılmadı ama içinin yıkık olabileceğini söylüyorlar."

Bina sakinlerden Emine Şanlı ise, A-C-D bloklarının müteahhitlerinin farklı olduğunu dile getirerek, "Bu ev yapılırken, 3 tane müteahhit değiştirmiş. Sağlam yapılmadığını söylüyorlar" dedi.