'Deprem vergileri nerede?' sorusuna Soylu'dan yanıt yok

'Deprem vergileri nerede?' sorusuna Soylu'dan yanıt yok

CHP'li Tanrıkulu'nun, 2 Mart'ta Meclis gündemine taşıdığı "deprem vergileri' sorusu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtsız bırakıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem vergileriyle ilgili kendisine yöneltilen soru önergesini yanıtsız bıraktı. Konu, 2 Mart'ta Meclis gündemine taşınmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 24 Ocak’taki Elazığ depreminin ardından 2 Mart’ta Meclis’e bir soru önergesi verdi. Tanrıkulu soru önergesinde “1999-2020 yılları arasında 28 Şubat tarihi itibariyle Özel İletişim Vergisi adı altında ne kadar para toplanmıştır? Özel İletişim Vergisi’nden elde edilen gelirin 1999-2020 arasında kullanım alanlarını nedir? 28 Şubat 2020 itibariyle Zorunlu Deprem Sigortası dahilinde bulunan tutar nedir?” diye sordu.

BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre, Soylu’nun 5 Ekim’de Tanrıkulu’na verdiği yanıtta, sorular cevapsız kaldı.

Soylu, yanıtında şu ifadeleri kullandı:

“Bahse konusu soru önergesinde belirtilen hususlar kapsamında; 4 sayılı Bakanlıklara Bağlı İlgili İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 7269 sayılı Afet Sigortaları Kanunu’nun ilgili hükümleri çerçevesinde gerekli iş ve işlemlerle yürütülmeye devam edilmektedir"