Deprem sonrası İzmir'deki cezaevlerine inceleme talebi: 'Hızlı davranılmalı'

Deprem sonrası İzmir'deki cezaevlerine inceleme talebi: 'Hızlı davranılmalı'

Hakverdi, birçok binanın hasar aldığı gerçeği ile yüz yüze olunduğunu, bu yüzden yeni acılar yaşamamak adına hızlı davranılması gerektiğinin altını çizdi.

İleri Haber

CHP’li Ali Haydar Hakverdi, İzmir’deki depremin ardından şehirde bulunan cezaevlerinde incelemeler yapılmasını talep etti. Hakverdi, “Deprem sonrası cezaevlerinin durumuna dair net bir bilgi alabilmiş değiliz. Binlerce tutuklu ve hükümlünün içinde bulunduğu bu yapıların da bir an önce incelenmesi, hasar tespitinin yapılması ve gerekli önlemlerin alınması gerekiyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, İzmir'de meydana gelen deprem sonrası yerinde incelemeler yapmak ve bir an önce önlemler almak üzere üyesi olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna başvurarak Hükümlü ve Tutuklu Alt Komisyonunun heyet halinde İzmir cezaevlerinde incelemeler yapmasını talep etti.

"İzmir'de yaşadığımız depremde 114 canımızı yitirirken çok sayıda da yaralımız oldu. Deprem sonrası birçok bina hasar aldı ve o binalarda kalanlar için risk hala devam ediyor. Başka acılar yaşamamak adına ivedi olarak tespitler yapılmalı ve önlemler alınmalıdır” diyen Hakverdi, birçok binanın da hasar aldığı gerçeği ile yüz yüze olunduğunu, bu yüzden yeni acılar yaşamamak adına hızlı davranılması gerektiğinin altını çizdi.

‘CEZAEVLERİNDE İNCELEMELER YAPILMALI’

İzmir'de 14 Ceza İnfaz Kurumu ve bir de Çocuk Eğitimevi bulunduğunu hatırlatan Hakverdi, “Deprem sonrası cezaevlerinin durumuna dair net bir bilgi alabilmiş değiliz. Binlerce tutuklu ve hükümlünün içinde bulunduğu bu yapıların da bir an önce incelenmesi, hasar tespitinin yapılması ve gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Bu anlamda Üyesi Bulunduğum İnsan Haklarını İnceleme Komisyonumuza bağlı Cezaevi Alt Komisyonumuzun bir heyet halinde ivedi olarak yerinde inceleme yapmasını istedik." ifadelerini kullandı.