Deprem fırsatçılığı: 'Beşli Çete' yine başrolde...

Deprem fırsatçılığı: 'Beşli Çete' yine başrolde...

Hatay’da depremzede yurttaşların temel ihtiyaçları hala tam anlamıyla karşılanmazken, İskenderun Kaymakamlığından dikkat çeken bir karar geldi.

Hatay İskenderun Kaymakamlığı kararıyla İskenderun Limanı’nın bitişiğinde yer alan TCDD arazisi “konteyner kent kurma” gerekçesiyle yandaş Limak’a tahsis edildi. BTS Genel Sekreteri İsmail Özdemir, “Bu şirketler şimdiye kadar hep kamu arazilerine çöktüler. Şimdi de insanların acısından faydalanıp bu araziye giriyorlar. Limak’ın daha sonra TCDD arazisinden çıkıp çıkmayacağı da meçhul ve geçmişte buna benzer olaylara da tanık olduk” dedi.

Maraş merkezli depremlerin en çok etkilediği illerden Hatay’da depremzede yurttaşların temel ihtiyaçları hala tam anlamıyla karşılanmazken, İskenderun Kaymakamlığından dikkat çeken bir karar geldi.

BirGün’de yer alan habere göre İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in kararıyla Limak’ın işlettiği İskenderum Limanı bitişiğindeki Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arazisi “Beşli Çete” diye anılan sermaye kuruluşlarının içinde yer alan Limak’a tahsis edildi.

Limak’ın TCDD arazisini depremzede personellerine konteyner kent kurmak için talep ettiği belirtildi. Ancak bu Limak’ın TCDD arazisini ne zamana kadar kullanacağına ilişkin bir süre belirlenmemesi de dikkatleri çekti.

‘İNSANLARIN ACILARINDAN FAYDALANIYORLAR’

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Sekreteri İsmail Özdemir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Bu şirketler şimdiye kadar hep kamu arazilerine çöktüler. Şimdi de insanların acısından faydalanıp bu araziye giriyorlar. Limak’ın daha sonra TCDD arazisinden çıkıp çıkmayacağı da meçhul ve geçmişte buna benzer olaylara da tanık olduk. Depremzedelere konteyner kentler resmi kurumlar tarafından kurulmalı. Ancak depremin üzerinden çok uzun bir süre geçmesine rağmen iktidar hâlâ konteyner ve çadır sorununu çözemedi” dedi.