Deprem bölgesindeki öğretmenlere 'mazeretli tayin' hakkı

Deprem bölgesindeki öğretmenlere 'mazeretli tayin' hakkı

Üç yıllık çalışma süresini dolduran öğretmenler tayin talebinde bulunabilecek.

Deprem bölgesinde bulunan Adıyaman, Hatay, Maraş ve Malatya ile Antep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan ve üç yıllık çalışma süresini dolduran öğretmenlerin, 30 Eylül tarihine kadar mazeretli tayin talebinde bulunabileceği açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlerin iller arası mazerete bağlı yer değiştirme duyurusu”nu yayımladı.

Buna göre, 6 Şubat tarihli depremlerden etkilenen illerden Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan ve üç yıllık çalışma süresini dolduran öğretmenler, 30 Eylül’e kadar mazeretli tayin talebinde bulunabilecek.

MEB’in internet sitesinde yer alan açıklamada, bu il ve ilçelerde görev yapan öğretmenlerden deprem nedeniyle eşi veya çocuğu vefat edenler, kendisinin/eşinin anne veya babası vefat edenler, deprem esnasında ikamet ettikleri binanın orta veya ağır hasarlı olduğunu ya da yıkıldığını belgelendirenlerin yer değiştirme başvurusunda bulunabileceği belirtildi.