Denizli’de öğretmene şiddete sendikalardan tepki: ‘Sorumlusu AKP iktidarı’

Denizli’de öğretmene şiddete sendikalardan tepki: ‘Sorumlusu AKP iktidarı’

Denizli’de öğrenci velisinden şiddet gören öğretmen için sendikalar bir araya gelerek “Öğretmenlere yönelik şiddetin sorumlusu AKP iktidarıdır” dedi.

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde geçtiğimiz hafta bir veli, öğretmene saldırdı. Öğrencinin oyuncağını kaybettiği gerekçesiyle öğretmen Tevfik A. ve öğrenci velisi Ziya U. arasında tartışma çıktı.

Tartışmada öğrenci velisinin öğretmeni darp etmesinin ardından Eğitim Sen, Eğitim İş ve Türk Eğitim Sen okul önünde ortak açıklama yaparak meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadı.

‘BAKANIN SESSİZ KALIŞI DA BİZİ YARALAMAKTADIR’

Duvar’dan Mükerrem Yollu’nun haberine göre; yapılan açıklamada Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Özdemir “Öğretmenlere yönelik şiddetin sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı'nı yöneten, iktidara geldiği günden beri eğitim emekçilerini küçümseyen AK Parti iktidarıdır. O koltukları işgal edenler öğretmenleri yoksullaştırarak, güvencesiz hale getirerek, etkisizleştirerek, yetkisizleştirerek, değersizleştirerek bugünkü tablonun ortaya çıkmasına zemin hazırlamışlardır” dedi. Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan ise “Bu yaşanan şiddet olayı ulusal basına da yansıdı ancak Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer iki satır açıklama yapıp, olayı kınayan bir konuşma yapmadı ne yazık ki? En az bu yaşanan şiddet olayı kadar bakanın sessiz kalışı da bizi yaralamaktadır” diye konuştu.

Olayda öğretmen Tevfik A. darp raporu alarak Ziya U’dan şikayetçi oldu. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Ziya U. da öğretmenden şikayetçi olurken ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

DAHA FAZLA