Denizli'de muhtarlar termik santrale karşı açıklama yaptı

Denizli'de muhtarlar termik santrale karşı açıklama yaptı

Denizli'de termik santrale karşı 16 muhtar, 2 ilçenin ziraat odası başkanı ve sivil toplum kuruluşları ortak açıklama yaptı.

Denizli'de Tavas ilçesi Avdan Mahallesi’nde Avdan Madencilik tarafından kurulması planlanan 300 MW’lık termik santrale karşı tepkiler sürüyor. 16 muhtar, 2 ilçenin ziraat odası başkanı ve sivil toplum kuruluşları bölgede kurulmak istenen santrale karşı birleşti.

Tavas ve Kale'de santralden etkilenecek 16 köyün muhtarı, 2 ilçenin ziraat odası başkanı ve sivil toplum kuruluşları yaptıkları basın açıklamasında santrale karşı çıktı. Açıklamada santralin yerleşim yerlerine yakın olduğuna dikkat çekildi.

Muhtarlar, santrale karşı bölge halkı başta olmak üzere kentin her kesiminden tepkiler geldiğini belirterek, santrale karşı başlatılan mücadelenin her türlü siyasi gücün üstünde ve hukuk sınırları içinde olduğunu ifade etti.

Muhtarlar, mücadelenin santral projesi ile tehlikeye atılan insan hayatı, bitki örtüsü, temiz olduğu ÇED raporu ile belgelenen bölgenin havası ve suyu, bölge halkının ekmeğini kazandığı topraklar ve doğal yaşam olduğunu ifade etti.

MEZARLAR VE TARLALAR YOK OLMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Yatırımcı şirketin ruhsat alanının 3 bin 800 hektar olduğunu aktaran muhtarlar, “Ruhsat alanın büyük bir bölümü Avdan Mahallesi içinde, geri kalan kısmı ise Adamharmanı, Kırköy, Narlı, Sofular, Kayapınar ve Denizoluk sınırlarında. Avdan’ın yerleşim alanı dışında kalan tüm toprakları ruhsat sahası içinde yar alıyor. Avdan halkının evleri dışında mezarlığı, ekim alanları, ormanlık alanları ve su kaynakları yok olma tehlikesiyle karşı karşıya” dedi.

Muhtarlar, santralin yapımının iptali için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Denizli Valisi Hasan Karahan, Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas ve Kale belediye başkanları, tüm siyesi partilerin Denizli ve bölge milletvekillleri, siyasetçiler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve toplumun her kesiminden destek beklediklerini ifade etti.

DAHA FAZLA