Denizli'de gözaltına alınan İran'lı kadın aktivist serbest bırakıldı

Denizli'de gözaltına alınan İran'lı kadın aktivist serbest bırakıldı

Zorunlu başörtüsüne karşı çıkan İran'lı kadın aktivist Meryem Şeriatmedari, Denizli'de gözaltına alındı. Ardından serbest bırakıldı

Fotoğraf: Arşiv

İran'da, ükle yönetiminin şeriatçıların eline geçmesinin ardından kadınlara uygulanan zorunlu başörtü uygulamasına karşı çıkan İranlı kadın aktivist Meryem Şeriatmedari, Denizli'de gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Şeriatmedari, daha önceleri zorunlu örtünmeye karşı bir protestoya katıldığı için tutuklanmış, yüksek bir yere başörtüsüz çıktığı için polis tarafından itildiği görüntüler gündem olmuştu. Kadın aktivist Meryem Şeriatmedarinin, İran'a teslim edilmesi durumunda idam edilebileceği belirtiliyor. 

Denizli'de gözaltına alındığı sırada polis aracında kendi videosunu çekerek sosyal medyada paylaşan Şeriatmedari, İran'a iade edilmek üzere gözaltına alındığını belirtti. Yaptığı paylaşımda, ''İsmim sistemde yer alıyor ama kontrol etmeyi reddediyorlar. Sınırdışı etmek üzere birkaç kişiyi alı koydular. Bu görüntüleri paylaşmanızı istiyorum. Bana ancak bunu paylaşarak yardımcı olabilirsiniz'' dedi.

İran asıllı ABD'lilerin kurduğu Demokrasi için Ulusal Birlik adlı örgüt, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Şeriatmedari'nin sınırdışı edilme riskiyle karşı karşıya olduğu, İran'a iade edilmesi halinde idam edilebilme riski olduğu belirtildi.

SERBEST BIRAKILDI

Birçok kadın örgütünün, sanatçının ve Milletvekilinin sosyal medyadan serbest bırakılmasını istediği Meryem Şeriatmedari, serbest bırakıldı.

DAHA FAZLA