Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer’in sık sık Balçova Termal Otel’e gittiği haberlerine erişim engeli

Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer’in sık sık Balçova Termal Otel’e gittiği haberlerine erişim engeli

İzmir’de HDP il binasına saldırıda bulunan ve Deniz Poyraz’ı kaleden Onur Gencer’in sık sık Balçova Termal Otele gittiği ile ilgili haberlere ve paylaşımlara İzmir 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi.

HDP İzmir il binasına yönelik silahlı saldırı gerçekleştiren ve Deniz Poyraz’ı katleden Deniz Poyraz’la ilgili soruşturmanın yetersizliği ve özensizliği ile ilgili tartışmalar devam ederken, Katil Onur Gencer’in bindiğini taksicinin verdiği ifadelerde geçen, farklı tarihlerde duraktan aldığı katil Gencer’i Balçova Termal Otel’e, Manisa ve HDP il binası ile daha birçok yere götürdüğü yönündeki ifadelere ilişkin haberlere erişim engeli kararı verildi. Katil Onur Gencer’in sık sık Balçova Otel’e gittiği haberlerine erişim engeli kararı, İzmir 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, Balçova Termal Turizm ve Otelcilik A.Ş vekili Av. Evrim Özen’in 28/06/2020 tarihli dilekçe ile başvurusu sonucu verildi.

Başvuru dilekçesinde “HDP İl binasına yapılan saldırı sonrasında müvekkil şirket ile şirketin bağlı olduğu İzmir Valiliği hakkında asılsız, gerçeğe aykırı, halkı kin ve nefrete teşvik edecek paylaşımlarda bulunan adreslerdeki içeriklerin internet yayınından çıkarılması” talep edildi.

3. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliği kararında ise “Talep dilekçesi ve ekleri, URL adreslerinde yayınlanan içerikler bir bütün olarak incelendiğinde Balçova Termal Turizm ve Otelcilik Tic. A.Ş'nin ve bir kısım yöneticileri olan kamu görevlilerinin kişilik haklarının ihlal edildiği, 5651 sayılı yasanın 9. Maddesinde belirtilen yasal koşulların oluştuğu anlaşıldığından, talebin kabulüne dair aşağıdaki şekilde karar verilmiştir” denildi.

Karar doğrultusunda yaklaşık 30 haber ajansı, haber sitesi, demokratik kitle örgütü sitesi ile çeşitli sosyal medya hesaplarında yer alan paylaşımlara erişim engeli kararı ve içeriğin kaldırılması kararı Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından tebliği edildi.

AHMET ŞIK'IN PAYLAŞIMINA DA ENGEL

Söz konusu kararla birlikte Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın Twitter’dan yaptığı “Deniz Poyraz’ın katili Onur Gencer’in sıklıkla gittiği Balçova Termal Otelin yönetimi birkaç yıl önce kamuya geçmiş. Yönetim Kurulu Başkanı İzmir Valisi, üyeleri ise vali yardımcıları.” paylaşımına da eşişim kararı ve yayından kaldırılma kararı verildi.