Deniz Naki açlık grevini tamamladı: 'Devrimci ve isyankar ruhumuzla direnişimizi büyüteceğiz'

Deniz Naki açlık grevini tamamladı: 'Devrimci ve isyankar ruhumuzla direnişimizi büyüteceğiz'

Naki, Afrin için BM önünde yaptığı açlık grevini açıklamayla sonlandırdı.

İleri Haber

Türkiye'de yaşadığı ayrımcılık ve saldırıların ardından Almanya'da silahlı saldırıya uğrayan ve güvenlik gerekçesiyle Türkiye'ye gelmeme kararı alan Amedspor'un eski kaptanı Deniz Naki, Afrin'in TSK ve ÖSO'nun eline geçmesini protesto etmek ve BM'yi göreve çağırmak amacıyla Cenevre Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde, 19 Mart'ta başladığı açlık grevini tamamladı.

Sosyal medyadan bir açıklama yapan Naki, açlık grevini bıraktığını ifade etti. Naki'nin açıklaması şöyle:

"Değerli yoldaşlar, dostlar ve yurtsever halkımız: Sizlerden aldığımız güç ve Afrin direniş ruhu ile 19 Mart’ta Cenevre’de BM önünde açlık grevine başladık.

Bu grevimizin amacı; Barbar çetelerin Afrinin işgali ve Afrin halkına, tarihine ve doğasına yönelik katliamlara dur demek için BM’lerin sorumluluğunu hatırlatmaktı.

Bu temelde başlattığımız Açlık grevinin bir diğer amacı eylem süresince Avrupa’da ve dünyada duyarlılık yaratmaktı. Bizler bu sorumluluk bilinci ile ses getirdiğimize inanıyoruz.

Ortadoğu’da Kürt halkına yönelik asimilasyon politikaları halen devam etmektedir. Bu asimilasyon politikalarına dur demek ve halkımızın tarihi direnişinin yanında olduğumuzu göstermek için eylemimizi başlattık.

Geldiğimiz aşama itibariyle bir duyarlılık uyandırdığımızı düşünüyorum. Sağlanan bu duyarlılık elbetteki başka eylem ve etkinliklerle, duyarlı kamuoyunun desteğiyle devam edecektir.

Bu temelde açlık grevi eylemimizi bugün itibariyle başka arkadaşlara devr ediyoruz.

Elbetteki bu mücadelemiz ve direnişimiz farklı alanlarda ve platformlarda devam edecektir. Afrin ve Kürdistan özgür oluncaya kadar sesimizi yükselteceğiz ve haykıracağız.

Bu mücadele ve eylemde emeği geçen yurtsever bütün halkımıza, Eş başkanlarımıza, vekillerimize, tüm direnişçi kadın ve gençlere teşekkür ediyorum.

Görevi devralacak yoldaşlarıma direnç ve başarılar diliyorum. Devrimci ve isyankar ruhumuzla direnişimizi büyüteceğiz. Durmayacağız ve halkımızın sesine ses olacağız.

Çağın direnişine, Afrin direniş ruhuna selam olsun.

Mücadelemiz devam edecektir. Mutlaka kazanacağız. 
Serkeftın..."

DAHA FAZLA