Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın koruması 'FETÖ'den tutuklandı

Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın koruması 'FETÖ'den tutuklandı

Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal’ın koruma ekibinden astsubay Rıza Asal, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal’ın koruma ekibinden astsubay Rıza Asal, Fetullah Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında tutuklandı.

Gülen cemaatinin TSK yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma, Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal’ın koruma ekibinden astsubay Rıza Asal'a uzandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturmada, itirafçı beyanları ve teşhisleri Özbal’ın koruma ekibinden Asal'a işaret etti.

Polisin gözaltına aldığı zanlı Asal, İstanbul Adliyesi'nde savcılığa ifade verdi.

Asal, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' iddiasıyla sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Savcılıkça hazırlanan sevk yazısında, şüphelinin SAT Komutanlığı emrinde görevliyken halihazırdaki Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın koruma ekibinde görev yapmak üzere atandığı ve 'FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri yapılanmasında örgütsel olarak 'öğrenci' tabir edilen konumda olduğu öne sürüldü. Kod adının ise 'Recep' olduğu iddia edildi..

Bu bilgilerin, yapılanmada mahrem abisi konumda olan itirafçı Erkam (K) S.A.A'nın ayrıntılı, eşkal tarifli ve kişinin konumunu içerir, bu nedenle itibar edilebilir durumdaki ifade ve teşhisinden edinildiği ileri sürüldü.

İddialar arasında, Asal'ın kendisi ve ailesine yönelik araştırmada, kardeşinin Fethullah Gülen'in talimatının ardından Bank Asya'da hesap artışının olduğu ve örgütle iltisaklı kurumda SGK kaydının bulunduğu da yer aldı.