Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam hükmü satışa çıktı!

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam hükmü satışa çıktı!

İstanbul'da bir müzayede şirketinin düzenlediği müzayedede, aralarında Deniz Gezmiş'in orijinal idam hüküm belgesinin de bulunduğu çok sayıda eser internetten de satışa sunuldu.

Pera Mezat Müzayedecilik tarafından Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın kesinleşmiş idam hükmünün ıslak imzalı orijinal evrakı, internetten de online takip edilen müzayedede 5 lira açılış fiyatından satışa sunuldu. Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafları ile Ahmet Kaya'nın annesine yaptığı boncuklu cüzdan gibi ilginç objeler de yer alıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Pera Mezat Müzayedecilik Genel Koordinatörü Cem Özkan, müzayedenin internet ortamında da takip edilmesi nedeniyle çok fazla eserin satışa sunulmadığını belirtti.

15 BİN LİRA TEKLİF GÖRDÜ

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam hükümlerinin yer aldığı belgeye de değinen Cem Özkan, "idam hüküm kararlarının yer aldığı belge 5 liradan çıkmıştı. Şu anda 15 bin lira teklif gördü. Adnan Menderes'in hediye ettiği kalem ise 11 bin lira. Müzayedenin bitmesine kısa bir süre var ve eserlere olan ilginin daha da artmasını bekliyoruz" dedi.

SÜLEYMAN DEMİREL İMZALI KALEM

Özkan, müzayedede ayrıca, 2 Mayıs 1954 genel seçimini kazanan Demokrat Parti Genel Başkanı ve Başbakan Adnan Menderes'in, birini de TBMM Başkanı Refik Koraltan'a hediye ettiği sınırlı sayıda üretilen altın kaplama tükenmez kalem ile Süleyman Demirel imzalı iki dolma ve tükenmez kalem, porselen fincan ve tabaklar, fotoğraf ve Osmanlıca belgeler ile çeşitli objelerden oluşan eserlerin bulunduğunu belirtti.