Deniz Çakır ifade verdi: Görüntüleri sunduk, suçlar duruşuma ters

Deniz Çakır ifade verdi: Görüntüleri sunduk, suçlar duruşuma ters

Kamuoyuna yansıyan bir tartışma nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan oyuncu Deniz Çakır, savcıya ifade verdi. Çakır, "Bütün görüntüler incelendi, zaten ortada her şey" dedi.

Başörtülü kadınlarla bir AVM'de yaşanan tartışma nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Deniz Çakır, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Çakır, şikayet üzerine savcıya ifade verdi.

‘SUÇLAMALAR BENİM BUGÜNE KADAR DURUŞUMA TERS’

Çakır, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, “Bahsi geçen hiçbir şeyi yapmadım. Suçlamalar benim bugüne kadar duruşuma ters” dedi. Çakır, görüntülerin savcılığa sunulduğunu söyledi.

Deniz Çakır, “Yapılan suçlamaları kesinlikle reddettim. Ben bugüne kadar hiç kimseyi kadın, erkek, başörtülü, başörtüsüz, hayat tarzı, cinsiyeti, dini, inancı, rengi için ayırmadım. Tam tersine birleştirmek için sosyal projelerde bulundum. Benim her zaman bugüne kadar duruşum ve yaptığım şeyler bellidir. Ayrıştırmak için değil, birleştirmek için bir sürü mücadele verdim. Bahsi geçen hiçbir şeyi de yapmadım. Zaten ifademi de verdim. Suçlamalar benim bugüne kadarki duruşuma ters. Bir sanatçı bir kadını başörtülü, başörtüsüz diye ayırmaz. Benim hayatımda türbanlı, başörtülü, farklı dinden, renkten, ailemden, arkadaşlarımdan, hayranlarımdan bir sürü insan var. Bugüne kadar hepsini sarıp, sarmaladım. Hepsi beni çok severler. Şu anda da yanımdalar” diye konuştu.

‘GÖRÜNTÜLERİ SUNDUK’

Deniz Çakır ‘Olaya dair görüntüler var mı?’ sorusuna da ”Görüntüler var, sunduk. Şu anda yargı süreci var. Daha fazla konuşmam yasal olarak doğru değil. Bütün görüntüler incelendi, zaten ortada her şey” yanıtını verdi. Çakır, gazetecilerin ”Arabistan’a gidin dediniz mi?” şeklindeki sorusuna da ”Hayır” diyerek cevap verdi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul’daki bir alışveriş merkezinde bulunan kafe-barda oturan, bir kısmı başörtülü 7 kadın, oyuncu Deniz Çakır’ın kendilerine hakaret içeren söylemlerde bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Olayın şahitleri ise kafe-barda içki içilmesinden rahatsız olan kadınların, Deniz Çakır’ın da olduğu masaya yönelik rahatsızlık belirten söylemlerde bulunduğunu ve tartışma başlattıklarını anlatmıştı. Deniz Çakır da, hakkındaki iddiaları reddetmişti.

Ancak 7 kadının şikayeti üzerine Deniz Çakır hakkında soruşturma başlatılmıştı.