'Demokrat Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi de Türkiye'ye yaptırım uygulanmasına destek verdi'

'Demokrat Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi de Türkiye'ye yaptırım uygulanmasına destek verdi'

ABD'li Senatör Lindsey Graham, Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi'nin, Türkiye'ye Suriye'ye yaptığı askeri harekattan dolayı yaptırım uygulanmasına destek verdiğini bildirdi.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin etkili senatörlerinden biri olan ve Türkiye'ye yönelik yaptırım tasarısını da sunan Senatör Lindsey Graham, Kongre'nin alt meclisi olan Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi ile yaptırımlar hakkında konuştuğunu açıkladı. Graham, Pelosi'nin de yaptırımlara destek verdiğini ifade etti.

Graham'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

"Biraz önce Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile Türkiye'nin Suriye'ye hücumu hakkında yapılacak Kongre hamleleri üzerine konuştum. Temsilciler Meclisi Başkanı Türkiye'nin Suriye'deki kabul edilemez hamlelerine karşılık yaptırımları destekliyor. O aynı zamanda Kürt müttefiklerimize desteğimizi göstermemiz gerektiğini düşünüyor ve IŞİD'in tekrar ortaya çıkması konusundan endişe duyuyor. İki mecliste de iki parti ile de yaptırımları düzenleme konusunda çalışacağım ve hızlı hareket edeceğim Başkan Trump'ın Kongre ile çalışma gönüllülüğüne minnettarım. Temsilciler Meclisi Başkanı bana hızlı hareket etmemizin önemini bildirdi."

Pelosi'den de Graham'i teyit eden tweetler geldi:

"Bu sabah Senatör Lindsey Graham ile sohbet etmekten memnun kaldım. İlk iş olarak, Başkan'ın tehlikeli Suriye kararını tersine çevirmek için Kongre'nin iki kanadında iki partili ortak karar çıkarmak konusunda anlaştık. Ardından Temsilciler Meclisi'nde ilerleyen iki partili yaptırım paketine benzer en güçlü iki partili, iki kanatlı yaptırım paketini biraraya getirmeliyiz. Kendimizi Başkan'ın Türklere bombardıman yapması için yeşil ışık yaktığı ve IŞİD'i etkin şekilde zincirlerinden kurtardığı bir durumda bulduğumuzdan, Beyaz Saray'ın önerdiğinden daha güçlü bir yaptırım paketi çıkarmalıyız."