Demirtaş'tan 'Ya Kanal Ya İstanbul' diyenlere dayanışma mesajı

Demirtaş'tan 'Ya Kanal Ya İstanbul' diyenlere dayanışma mesajı

Demirtaş cezaevinden gönderdiği mesajda, "Rant uğruna canlıların yaşam alanlarının talan edilmesine hiç kimsenin gönlü razı olmamalı. İstanbul kimsenin ‘malı’ değil insanlığın, medeniyetin ortak değeridir" dedi.

İleri Haber

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu’na kutlama mesajı gönderdi. Demirtaş mesajında, “Herkesin doğaya ve kültüre sahip çıkması onurlu bir tutumdur” ifadelerini kullandı.

4 Kasım 2016’dan bu yana Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığıyla AKP’nin ‘mega’ rant projesi Kanal İstanbul’a karşı yurttaş inisiyatifi olarak mücadele eden Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu’na bu mücadeleden dolayı tebrik mesajı gönderdi.

Mesajında, “İnsan, doğanın tek sahibi ve patronu değil, bir parçasıdır” diyen Demirtaş’ın mesajı şöyle:

“Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu’na

İnsan, doğanın tek sahibi ve patronu değil, bir parçasıdır.

Doğayı savunmak insanı savunmaktır. Rant uğruna canlıların yaşam alanlarının talan edilmesine hiç kimsenin gönlü razı olmamalı. İstanbul kimsenin ‘malı’ değil insanlığın, medeniyetin ortak değeridir. Bu anlayışla herkesin doğaya ve kültüre sahip çıkması onurlu bir tutumdur.

Bu vesileyle sizleri kutluyor, başarı ve dayanışma dileklerimi iletiyorum, selamlarımla.”