Demirtaş'tan onama kararı sonrası ilk paylaşım

Demirtaş'tan onama kararı sonrası ilk paylaşım

AİHM'in tahliye kararının ardından süratle cezası onanan Demirtaş yaptığı açıklamayla, 'Yapın, yapmayın demiyorum da bu kadar aleni, acemice ve kepazece yapmayın' dedi.

Fotoğraf: Arşiv

Hukuksuz biçimce yıllardır tutuklu yargılanan Selahattin Demirtaş, AİHM'in tahliye kararının boşa düşürülmesi için yargılandığı başka bir davadan verilen cezanın alelacele onanmasıyla ilgili avukatları aracılığıyla sosyal medyadan açıklama yaptı.


Demirtaş'ın paylaşımlarının tamamı şöyle:

1-  Yapın, "yapmayın" demiyorum da bu kadar aleni, acemice ve kepazece yapmayın böyle. İktidarın emrindeki yargının verdiği cezayı da tehditlerini de tanımıyorum.

2- Beni ve arkadaşlarımı sadece bedenen içeride tutmayı başarıyorsunuz. Geri kalan her şeyi de kaybediyorsunuz. İki yıldır içerideyiz, HDP olarak biz büyüyoruz, siz küçülüp zavallılaşıyorsunuz.

3- Faşizme karşı direnmeye devam edecek ve kazanacağız. Suç işleyen tüm yargıçlar bir gün yargıya hesap verecekler. Bizi teslim alamazsınız. Bize diz çöktüremezsiniz.

4- Bütün halkımız partisinin etrafında kenetlenmeli, moralle, inançla ve kararlılıkla her yerde faşizmi geriletmek için direnmelidir. Herkese yürek dolusu selamlar, Mücadeleye devam...