Demirtaş'tan mahkemeye suç duyurusu

Demirtaş'tan mahkemeye suç duyurusu

Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ben yaptım oldu. Bitti." diyenler hep yanıldılar, yine yanılacaklar" dedi.

İleri Haber

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önceki gün HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve kendisiyle ilgili hapis cezası veren mahkeme heyeti hakkında hem HSK'ya hem de Cumhuriyet Savcılığına, "yargı yetkisini ve görevini kötüye kullanmaktan" suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Twitter hesabından açıklamalar yapan Demirtaş, yargılamanın yasa dışı ve hukuka aykırı şekilde yapıldığını vurgularken, heyetin cezayı siyasi yönlendirmeyle verdiğini söyledi.

Demirtaş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Yasa dışı ve hukuka aykırı bir sözde yargılama sonucunda bizi cezalandırdıklarını zanneden mahkeme heyeti üyeleri hakkında hem HSK'ye hem de Cumhuriyet Savcılığına, "yargı yetkisini ve görevini kötüye kullanmaktan" suç duyurusunda bulunacağız.

Etkili bir soruşturma, bugün itibarıyla yapılmayabilir ama bir gün hukuk işlemeye başladığında bunlar da, bunları yönlendiren siyasiler de yargı önünde hesap vereceklerdir.

‘BEN YAPTIM, OLDU’ DİYENLER YİNE YANILACAK’

Hukuk mücadelemiz kesintisiz devam edecek, bu defter öyle kolay kapanmayacaktır. "Ben yaptım oldu. Bitti." diyenler hep yanıldılar, yine yanılacaklar.

NE OLMUŞTU?

2013 yılındaki Newroz etkinliklerinde yaptıkları konuşma nedeniyle "Terör örgütü propagandası" suçlamasıyla yargılanan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in davası dün sonuçlanmıştı.

Mahkeme heyeti Selahattin Demirtaş'a 4 yıl 8 ay, Sırrı Süreyya Önder'e 3 yıl 6 ay hapis cezası vermişti.