Demirtaş’tan kendisini hedef alan RTÜK Başkanı’na tepki

Demirtaş’tan kendisini hedef alan RTÜK Başkanı’na tepki

Şahin, Demirtaş’ın “örgüt üyeliği”nden hükümlü olduğunu öne sürmüştü.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “örgüt üyeliğinden hükümlü olduğu” iddiasıyla kendisini hedef alan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin’e “Hakkımda örgüt üyeliğinden hüküm yok boş herif” sözleriyle yanıt verdi.

Halk TV programcısı Serhan Asker, Maraş merkezli depremler ile selin vurduğu Adıyaman’dan yaptığı canlı yayında, Selahattin Demirtaş'ın son öykü kitabı “Dad”dan bahsetmişti. Bunun üzerine Ebubekir Şahin, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla hem Demirtaş’ı hedef almış hem de kanal hakkında “provokatif yayınlar yaptığı” suçlamasıyla inceleme başlatıldığını duyurmuştu.

‘İSMİM GEÇTİKÇE PAÇALARINIZ TUTUŞUYOR’

Selahattin Demirtaş, “örgüt üyeliğinden hükümlü olduğu” iddiasıyla kendisini hedef alan Şahin’e Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi. Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

“Hakkımda örgüt üyeliğinden hüküm yok boş herif! Yalan söyleme. Beni 7 yıldır 12 metrekarelik bir hücrede tutuyorsunuz ama ismim geçtikçe paçalarınız tutuşuyor. Çünkü biz halkız ve haklıyız.”