Demirtaş’ın ‘ketılı’ karikatür oldu: Duvarı delip geçen umut

Demirtaş’ın ‘ketılı’ karikatür oldu: Duvarı delip geçen umut

Karikatürist Murat İpek, hücresindeki ketılla gündeme gelen Demirtaş’ı çizdi.

İleri Haber

HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın ‘ketılı’ karikatüre konu oldu.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu olan Demirtaş’ın resmi Twitter hesabından açıklama yapması üzerine odasında ‘tweet’ araması yapılmış, odada su ısıtma makinası olan ketıl dışında bir şey bulunamamıştı. Kişisel hesabındaki açıklamalarını avukatları aracılığıyla yapan Demirtaş da konuya ilişkin esprili bir açıklama yaparak şunları söylemişti:

“Merhaba arkadaşlar. Bu twitleri cezaevinden atmıyorum. Dışarıdan atılıyor twitler. Zaten biliyoruz demeyin çünkü bunu bilmeyenler var Ankara'da. Hesabımdan twit atılınca, cezaevi odamızda rutin dışı twit araması yapıldı. Cezaevi personelini de zan altında bırakan bu trajikomik hükümet aklını çok da yadırgamıyorum artık. Odada twit bulunamadı doğal olarak. Çay için kettle vardı sadece, ondan da twit atılamayacağına kanaat getirildi. Twitter'ın kuşundan bile korkuyorsanız, darı ekmeyin o zaman."

SIK SIK GÜNDEME GELİYOR

Cumhurbaşkanlığına aday olmasının ardından tahliye talebi reddedilerek seçim sürecini ve çalışmalarını tutuklu halde sürdürmek zorunda bırakılan ve hesabından yaptığı açıklamalarla gündem olan Demirtaş’ın tweetleri ketıl üzerinden sık sık sosyal medyada gündeme gelmeye devam ediyor.

Öte yandan dün de İstanbul’da duvara ketıl resmi çizip 'HDP' yazdıkları için gözaltına alınan iki genç, çıkarıldıkları mahkemece 'örgüt propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

KARİKATÜR OLDU

Yaşananların ardından Demirtaş’ın ketılının bir ‘direniş objesi’ haline dönüştürülmesiyle söz konusu alet sosyal medyada gündem olmanın yanı sıra karikatürlere de konu oldu.

Karikatürist Murat İpek, tutuklu cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ın ketılını çizdi.

Karikatüristin, ketıldan atıldığı ironisi yapılan tweetleri metafor olarak kullandığı çizimde, günışığının içeri girmediği demir parmaklıklar arasında, Demirtaş’ın döktüğü suyun cezaevi duvarlarını delerek dışarı çıkması ve güneşli açık günlere ulaşması tasvir edildi.