Demirtaş'a özgürlük pankartı taşıyan öğrenciye soruşturma

Demirtaş'a özgürlük pankartı taşıyan öğrenciye soruşturma

Boğaziçi Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde 'Demirtaş ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük' dövizi taşıyan öğrenci hakkında soruşturma açıldı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 2019 yılı mezuniyet töreninde “Demirtaş’a ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük” dövizi taşıyan öğrenci O. Y. hakkında “Suç ve suçluyu övmek” iddiasıyla soruşturma açıldı.

Savcılık tarafından açılan soruşturma kapsamında O. Y’nin Beşiktaş Polis Karakolu Güvenlik Şube tarafından ifadesi alındı. Ardından O.Y. serbest bırakıldı.  Üniversite öğrencileri O.Y. hakkında soruşturma açılmasına yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

Açıklamada, açılan pankartın suç olarak nitelendirilemeyeceği vurgulanarak, “Demirtaş’a özgürlük” talebinin binlerce yurttaş, siyasetçi, kanaat önderi tarafından dile getirilen bir temenni olduğu vurgulandı.

Boğaziçi Üniversitesinin dün gerçekleşen mezuniyet töreninde, alandaki yürüyüş sırasında “Demirtaş’a ve Tüm Siyasi Tutsaklara Özgürlük” yazılı döviz açan öğrenciye savcılık tarafından “suçu ve suçluyu övmek” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Bugün öğlen 12’de evine gelen polis marifetiyle soruşturmadan haberdar olan öğrenci, daha sonra emniyete giderek ifade verdi. Serbest bırakıldı.(MA)