Demirtaş yazdı:  'HDP, Kılıçdaroğlu'ndan ne isteyecek?'

Demirtaş yazdı: 'HDP, Kılıçdaroğlu'ndan ne isteyecek?'

Demirtaş, T24’te bugün “HDP, Kılıçdaroğlu'ndan ne isteyecek?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İleri Haber

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, T24’e yazdığı yazıda, HDP’nin siyasi tutumuna dikkat çekerek, “ HDP, eğer Sayın Kılıçdaroğlu ile ekibi tüm bu düşüncelere, ilkelere saygı duyuyor, değer veriyorsa bunu bizzat kendisinden duymak ister” ifadelerini kullandı.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, T24’te bugün “HDP, Kılıçdaroğlu'ndan ne isteyecek?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Demirtaş’ın yazısından bir bölüm şöyle:

…HDP'nin hiçbir gizli ajandası, tek bir örtülü planı yoktur. HDP su gibi berrak, cam kadar şeffaftır.

HDP; Türkiye'nin birliğinden yanadır, demokratik Cumhuriyet'in tarafındadır, şiddetin kalıcı olarak sona ermesi için çalışır, tüm sorunların çözümünde müzakere ve demokratik siyaseti esas alır. Bu ilkelere saygı duyan herkesle de görüşür, birlikte hareket eder.

HDP; yılların mücadele birikimine, deneyimine sahip, kurucu bir siyasi öznedir. Bu misyonu nedeniyle de talep eden değil inşa edendir. HDP, Türkiye Cumhuriyeti'nin sahiplerindendir, Türkiye'nin parçasıdır. Bu nedenle kimseyi hiyerarşik üstü olarak kabul etmez. Tüm gücüyle, demokratik Cumhuriyet'in inşasında bizzat yer alır.

HDP; Türkiye'de demokrasinin gelişmesi, yoksulluğun bitmesi, toplumsal barışın sağlanması için TBMM'de ve toplumsal tüm alanlarda mücadele eder.

Eğer Sayın Kılıçdaroğlu ile ekibi tüm bu düşüncelere, ilkelere saygı duyuyor, değer veriyorsa bunu bizzat kendisinden duymak ister.

Demokratik siyasi ortamın sağlanması için bir niyet, program, ciddiyeti kararlılık görürse de destek verir.

AKP medyasının ucuz yalanlarının hepsi de HDP gerçeğine çarpıp geri döner…

Yazının tamamına ulaşmak için tıklayın.