Demirtaş, Nuriye ve Semih için türkü yazdı

Demirtaş, Nuriye ve Semih için türkü yazdı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, tutuklu bulunduğu cezaevinde açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yazdığı türküyü paylaşarak, "Grup Yorum’un seslendirmesini isterdim" dedi.

Edirne Cezaevi'nde 14 aydır tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığıyla Gazete Duvar'dan Özlem Akarsu Çelik'in sorularını yanıtladı

'AKP KOŞULLARIN TAMAMINI KONTROL EDEMEZ'

AKP-MHP ittifakının seçim politikasına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Demirtaş, "AKP-MHP ittifakı kendileri açısından en uygun atmosferi yaratır yaratmaz erken seçime gidecektir. Yaratamazlarsa normal süresine kadar her türlü entrika ile sonuçları kendi lehlerine çevirecek tedbirleri aldıktan sonra seçime gidilecektir. Yani seçim tarihini belirleyecek olan AKP, Erdoğan falan değildir, koşullardır. Koşulların nasıl şekilleneceği de birçok değişken faktöre bağlıdır. Bunların tamamını da AKP kontrol edemez, edemiyor. " ifadelerini kullandı. 

‘CHP’NİN ‘AZ SONRA AÇIKLIYORUZ’ TAVRI İRRİTE EDİCİ’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarolu'nun açıkladığı Man Adası belgeleriyle ilgili konuşan Demirtaş, şunları söyledi:

Belgeler sahte mi değil mi bilemem. Ancak muhatapları Man Adası’ndan milyonlarca dolar geldiğini zaten kabul ettiler. Savcılar da yakında takipsizlik kararı verip ortada suç falan yok diyecekler. Konunun ahlaki boyutu, haksız kazanç veya rant boyutu yeterince tartışılmadan mesele kapatılmak isteniyor. Velev ki bu paraların tamamı yasal olsun hatta Türkiye’de vergisi bile ödenmiş olsun, kimse bu kişilere bu paraları bu kadar kısa sürede nasıl kazandığını sormayacak mı? Para geldi mi yoksa gitti mi, belgeler sahte mi gerçek mi tartışması son derece sığ ve gereksizdir. Asgari ücretin 1404 TL olduğu bir ülkede bu kişilerin milyon dolarları nasıl ve hangi yolla kazandıklarıdır önemli olan.

Burada CHP’nin tarzı da son derece irrite edici olmuştur. “Az sonra, pek yakında açıklıyoruz” gibi bir yolla kimseden hesap soramazsın. Bu tarzla senin gerçek derdinin fakir fukaranın hakkını savunmak değil sırf Erdoğan’ı ve AKP’yi sıkıştırmak olduğu izlenimi doğar. Oysa bunu siyasi çıkar için değil,sadece halkın çıkarı için yaptığını hissettirebilirsen sonuçları farklı olur.

'ABD LEHİNE TC'Yİ SIKIŞTIRMA AMAÇLI BİR DAVA'

ABD'de devam Reza Zarrab davasına ilişkin de konuşan Demirtaş, açıklamasında 17-25 Aralık sürecine de değinerek şu ifadeleri kullandı:

Söz konusu iddiaların çok daha vahimi Türkiye’de 17-25 Aralık sürecinde gündeme gelmişti zaten. Bu iddialar hiçbir şekilde etkili bir soruşturmaya tabi tutularak adil bir yargılama sürecinden geçmedi. Cemaat yargısı da o dönemki soruşturmaları “adil” yürütmedi. Sonrasında olaya el koyan AKP etkisindeki yargı ise olayı tümden kapattı. Olması gereken şey adil bir soruşturmanın ve bağımsız bir yargı sürecinin Türkiye’de işlemesidir. Fakat bugünkü koşullarda bu imkansızdır. Belki bir gün yargı üzerindeki ağır siyaset vesayeti kalkınca olabilir tabii.

ABD’de görülen davanın ise Türkiye’de trilyonları çalınan yoksul ve emekçi halkın mağduriyetiyle hiçbir alakası yoktur. Tamamen dış politikada argüman oluşturarak, ABD lehine TC Devleti’ni sıkıştırma amaçlı bir davadır. Ama bunun sorumlusu elbette bu rezaletlerin yaşandığı dönemde üstünü örten AKP’dir. Gelin görün ki, AKP, her türlü kepazelikten “sahte bir mağduriyet” öyküsü çıkarmayı başarabilme yeteneğindeki bir illüzyoniste  sahiptir. Ama illüzyonistler aynı numarayı ne kadar çok tekrarlarsa inandırıcılığını da o kadar yitirirler. Halk artık bu bayat mağduriyet numaralarından bıkmaya  başladı. Şapkadan tavşan falan da çıkmıyor zaten.

‘TÜRKÜMÜ GRUP YORUMUN SESLENDİRMESİNİ İSTERDİM’

KHK ile ihraç edildikleri görevlerine dönebilmek için 290 gündür açlık grevi direnişi sürdüren eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için türkü yazdığını belirten Demirtaş, şunları söyledi:

İşten atılmaları da, tutuklanmaları da, haklarındaki kararlar da tamamen politiktir. Hukukla uzaktan yakından alakası yok ki, bir hukukçu olarak değerlendireyim. Ama amatör bir sanatçı olarak onların şahsında bütün açlık grevi eylemcileri için burada bir türkü yaptım. Müziği de fena olmadı hani, bir gün duyarsınız belki. Aslında Grup Yorum’un seslendirmesini isterdim. Sözleri şöyle:

AÇ KALDIK ÖZGÜRLÜKLERE

Sarılmaz yürek yarası

Derinde kanar durulmaz

Dur ben saram, dur ben ölem

Sevdaya günah yazılmaz

​​Sorulmaz gülüm sorulmaz

​​Ölüme koşan yorulmaz

​​Yaraların bende sızlar

​​Namerde merhem sorulmaz

Ay gecenin penceresi

Zındanda kördür açılmaz

Dur ben açam, dur ben ölem

Güzele ölüm yakışmaz

Sorulmaz gülüm sorulmaz

​​Ölüme koşan yorulmaz

​​Yaraların bende sızlar

​​Namerde merhem sorulmaz