Demirtaş kararını tanımayan Erdoğan AİHM'e 3 kez başvurmuş

Demirtaş kararını tanımayan Erdoğan AİHM'e 3 kez başvurmuş

AİHM'in Demirtaş hakkında verdiği 'serbest bırakılmalıdır' kararını tanımadığını söyleyen Erdoğan, bugüne kadar 3 kez AİHM'e başvurmuş.

İleri Haber

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'makul sürede yargılama yapılmaması'nı gerekçe göstererek serbest bırakılmasına yönelik verdiği karar üzerine AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan "Karar bizi bağlamaz" demişti. Meclis Genel Kurulu'nda söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise yaptığı konuşmada Demirtaş kararını tanımayan Erdoğan'ın bugüne kadar 3 kez AİHM'e başvurduğunu aktardı.

Genel Kurul'da konuşan CHP'li, Demirtaş kararını tanımayan Erdoğan için şunları söyledi:

'MADEM BAĞLAYICILIĞI YOKTU, NİYE BAŞVURDUNUZ?'

"Recep Tayyip Erdoğan bugüne kadar 3 kez Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurdu. Siirt'te okuduğu bir şiir nedeniyle milletvekili olabilmek için adli sicil kaydının silinmesi amacıyla, 2002 seçimlerinde milletvekilliği adaylığının kabul edilmemesi üzerine ve seçilme hakkının elinden alındığı; ifade, din ve vicdan özgürlüğünün ihlal edildiği ve adil yargılanmadığı gerekçeleriyle AİHM'e başvuran Recep Tayyip Erdoğan bugün bağlayıcı olarak görmediğini ifade ediyor. Madem bağlayıcılığı yoktu, bugüne kadar niye başvurdunuz?

'AİHM'İN YARGI MERCİ OLARAK GÖRÜLMEMESİ AVRUPA KONSEYİ'NDEN BİR KOPUŞUN İFADESİ'

İktidar partisi sıralarında oturan pek çok milletvekili ve yine geçmiş Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşleri Sayın Hayrünnisa Gül'ün de AİHM başvurularını yıllarca bu çatı altında dinledikten sonra, şimdi AİHM'in ciddi bir yargı merci olarak görülmemesi açıkçası herhalde Avrupa Konseyi'nden bir kopuşun ve buradaki tüm hukuksuz yargılamaları da denetim dışına çıkaran, kendi ortaya çıkardıkları yeni hukuk düzeninde ülkede despotizmi ve faşizmi hayata geçirmek için bir dayanak olarak görenlerin ifadelerinden başkası olmasa gerek.