Demirtaş: Aramızda Örgütsel Ayrılık veya Kriz Yok

Demirtaş: Aramızda Örgütsel Ayrılık veya Kriz Yok

Sezai Temelli'nin Demirtaş için yaptığı "Yöntemi yanlış, özeleştiri vermeyi düşünmüyoruz" açıklamalarının üzerine Demirtaş'tan da açıklama geldi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde 4 Kasım 2016’dan bu yana tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisine “Yöntemi yanlış. Özeleştiri vermeyi düşünmüyoruz” cevabını veren HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’ye ilişkin açıklama yaptı. Avukatları aracılığıyla kullandığı Twitter’dan açıklama yapan Demirtaş, “Benim üzerimden parti yönetimine çirkin ifadeler ve hakaretler yöneltilmesini asla kabul etmiyorum” dedi.

Demirtaş’ın açıklamaları özetle şu şekilde:

'HAKARETLERİN TAMAMINI KENDİME YAPILMIŞ KABUL EDİYORUM'

“Sosyal medyada parti eş başkanlarımıza ve sözcülerimize yönelik çirkin ifadelerin ve hakaretlerin tamamını, kendime yapılmış kabul ediyorum. Hiçbir arkadaşımız bu tür ucuzluklara alet olmamalıdır. Benim üzerimden parti yönetimine çirkin ifadeler ve hakaretler yöneltilmesini asla kabul etmiyorum. Bundan büyük üzüntü duyarım. Baskının ve zulmün bu kadar arttığı bir dönemde hiçbirimizin böyle davranmaması, tam aksine mücadeleye güç vermesi gerekir."

'ARAMIZDA ÖRGÜTSEL BİR AYRILIK VEYA KRİZ YOK'

Demirtaş "Parti yönetimimizle aramda en küçük bir örgütsel ayrılık veya kriz yoktur" dedi ve ekledi: "Bunu hedefleyen çevrelerin de en küçük bir başarı olasılığı yoktur. Parti yönetimimiz ve eş başkanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bütün halklarımızı da parti yönetimi etrafında kenetlenmeye, örgütlenmeye, dayanışmaya çağırıyorum.”

[ih2]