Demirören'in sendika düşmanlığı tescillendi!

Demirören'in sendika düşmanlığı tescillendi!

Hürriyet’te işten çıkarılan 45 gazetecinin ‘sendikal sebeple’ işten atıldığı tescillendi.

Hürriyet'te 2019’da işten çıkartılan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi 45 gazetecinin davası görüldü. Mahkeme gazetecilerin sendikal sebeplerle işten atıldığına hükmetti.

Demirören Medya Grubu, Hürriyet gazetesinde çalışan 45 gazetecinin işine 2019 yılında ‘yönetim kurulunun işletimsel kararı’ diyerek son vermişti. Gazetecilerin Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda örgütlendiği ve bu sebeple işten çıkarıldıkları biliniyordu. Demirören ayrıca gazetecilerin tazminatlarını da ödememişti.

45 gazeteci bunun üzerine hemen hem işe iade davası hem de yetki davası açmıştı. Mahkeme, gazetecilerin işe iade davasını ikiye bölmüştü. 2 yıldan fazladır devam eden davalardan birinde karar çıktı. Mahkeme Demirören’in Türkiye Gazeteciler Sendikası üyeleri gazetecileri “sendikal sebeplerle” işten çıkardığını belirtti.

‘YENİ ZAFERLER DE YOLDA!’

Türkiye Gazeteciler Sendikası kararı “Demirören'in üyelerimizi ‘sendikal sebeple’ işten attığı mahkeme kararı ile tescillendi. İşveren hem sendikal tazminat, hem de boşta geçen süre tazminatı ödeyecek. Yeni zaferler de yolda! #SendikaHürriyettir #YeterDemirören” diyerek duyurdu.

Mahkemenin kararı 45 gazetecinin tamamını kapsamasa da, TGS hem işe iade davasının diğer kısmında hem de yetki davasında sendika lehine olumlu karar çıkmasını bekliyor.

DAHA FAZLA