'Demirören ve Kalyoncu ailesinin düğünü için Çırağan Sarayı'nın bahçesine prefabrik yapıldı'

'Demirören ve Kalyoncu ailesinin düğünü için Çırağan Sarayı'nın bahçesine prefabrik yapıldı'

Çırağan Sarayı’nın Boğaz kesimine ek prefabrik yapı inşa edildi. İnşa edilen yapının Demirören ile Kalyoncu ailesinin çocuklarının düğünü için yapıldığını iddia edildi.

İstanbul’un simgeleri arasında yer alan 108 yıllık Çırağan Sarayı’nın Boğaz kesimine ek yapı inşa edildi. Boğaz’daki tarihi Çırağan Sarayı’nın bahçesine kış bahçesi şeklinde bir yapı konduruldu.

Karar gazetesinin haberine göre, tarihi sarayın bütün manzarasını katleden prefabrik yapının neden inşa edildiği merak konusu olurken; sarayın denizden görünümünü kapatan yapının fotoğraflarını çeken yurttaşlar da yapıya tepki gösterdi.

DEMİRÖREN VE KALYONCU AİLELERİNİN DÜĞÜNÜ İÇİN Mİ YAPILDI?

Prefabrik yapının neden inşa edildiği merak edilirken Fox TV'den Hasan Aydın, kış bahçesinin hafta sonu Demirören ile Kalyoncu ailesinin çocuklarının düğünü için yapıldığını iddia etti.

ÇIRAĞAN SARAYI'NIN TARİHÇESİ

Çırağan Sarayı, İstanbul Beşiktaş’ta Yıldız Parkı’nın karşısındaki alanda yer alıyor. Saray, Osmanlı Sultanı Abdülaziz döneminde (1830-1876) Mimar Karabet’in oğlu Serkis Balyan tarafından inşa edildi. Bir dönem imparatorluk ikametgâhı olarak kullanılan yapı, 1910 yılları arasında Meclis-i Mebusan olarak kullanıldı. 20 Ocak 1910 tarihinde önemli bir yangın geçirerek tahrip olan yapı, daha sonra restore edildi.

DAHA FAZLA