Delta varyantı alarmı: ‘Dünya genelinde baskın tür haline gelebilir'

Delta varyantı alarmı: ‘Dünya genelinde baskın tür haline gelebilir'

DSÖ baş uzmanı Soumya Swaminathan, ilk olarak Hindistan’da görülen Covid-19 Delta varyantına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

DSÖ, Covid-19’un ilk olarak Hindistan’da tanımlanan Delta varyantının dünya genelinde baskın tür haline gelebileceği konusunda uyardı. İngiltere’de en yaygın tür haline gelen varyantın, ABD ve Almanya’da da hızla yayılabileceğinin altı çizildi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) baş uzmanı Soumya Swaminathan, ilk olarak Hindistan’da görülen yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Delta varyantına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Varyantın bulaşıcılığının arttığını ve koronavirüsün küresel olarak baskın türü olma eğiliminde olduğunu dile getiren Swaminathan, İngiltere’de de en yaygın tür haline gelen Delta varyantın Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) ve Almanya’da da hızla yayılabileceği uyarısında bulundu.

İngiltere’de Delta varyantı vakalarında, son bir haftada yüzde 79’luk bir artış olmuştu. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) Direktörü Rochelle Walensky de Delta varyantının ABD’de en baskın tür olmasını beklediklerini söylemişti. Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, Delta varyantının Almanya'da hızlı bir şekilde yayılabileceğine ilişkin ikazda bulunmuştu.

DAHA FAZLA