Dekan kadınları hedef aldı, tepkilerin ardından geri adım attı

Dekan kadınları hedef aldı, tepkilerin ardından geri adım attı

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde dekanlık yapan Mehmet Karalı, sosyal medya hesabından kadınları hedef aldı. Karalı, gelen tepkilerin ardından, konunun başka yerlere çekildiğini iddia ederek paylaşımını kaldırdı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı’nın yerel seçimde hiçbir kadın belediye başkanı adayına oy vermeyeceği paylaşımı tepkilere yol açtı.

Üniversitelerde yandaş kadrolaşmasının tavan yaptığı bir dönemde, alanında uzman akademisyenler gözaltı ve ihraçlarla akademinin dışına itilirken, hükümetin tersine beyin göçünü hızlandırmak için 24 bin TL'lik burslar gibi projelerinin gerçek dışılığı da bir kez daha görüldü. 

Yakın zaman önce Necmettin Erbakan Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanlığına getirilen Prof. Dr. Mehmet Karalı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öncesinde kadınları hedef alan paylaşımıyla tepki topladı. Karalı gelen tepkilerin ardından, konunun başka yerlere çekildiğini iddia ederek, paylaşımını sildi.

'KADIN ADAYLARA OY YOK'

Karalı, sosyal medya hesabından “İLAN EDİYORUM, Aile hayatına yönelik bazı politikaları YANLIŞ buluyorum. İyi bir çocuk yetiştirmek, iyi bir ev hanımı olmak Bakan yada Başkan olmaktan veya Başarılı! bir iş kadını olmaktan çok daha elzemdir. Yerel seçimde hiç bir Kadın Belediye Başkanı Adayına OY VERMEYECEĞİM" dedi.

TEPKİLERİN ARDINDAN PAYLAŞIMINI KALDIRDI

 

DAHA FAZLA