Defalarca polise başvurdu, önlem alınmadı: Ali Aksoy, Fulya Demir’i katletti

Defalarca polise başvurdu, önlem alınmadı: Ali Aksoy, Fulya Demir’i katletti

Zürih’te boşanmak isteyen Fulya Demir’i katleden Ali Aksoy, kendini de bıçaklayarak saldırıya uğradığını söyledi. Defalarca yapılan şikayetlere rağmen polisin almadığı önlemler nedeniyle Demir’in yaşamını yitirdiğini söyleyen kardeşi, “Adalet istiyoruz” dedi.

Ayşenur Önal

Ali Aksoy (46), kendisinden boşanmak isteyen Fulya Demir’i (30) katletti. Ayrı yaşadıkları eve eşya alma bahanesi ile giderek Demir’i katleden Aksoy, kendisine de bıçak saplayarak Demir’i suçlamaya çalıştı.

İsviçre Zürih’te 13 Ekim tarihinde yaşayan Fulya Demir, adam yaralama suçundan 1 yıl hapis cezası alan Ali Aksoy tarafından katledildi. Hapisteyim bahanesi ile boşanma sürecini uzatan Aksoy, 1 yıl içerisinde defalarca kez Demir’i tehdit etti. Aksoy'un tehditlerini polise söyleyen ve uzaklaştırma çıkartan Demir, can güvenliğinden şüphe ettiği için adresini değiştirmeyi de talep etti. Kadının taleplerine ‘birkaç suç daha işlerse öyle işlem yapabiliriz’ diye cevap veren polisler, uzaklaştırma kararı dışında önlem almadı.

Cinayetten bir gün önce Demir’in yaşadığı eve giden Aksoy, camları ve kapıları kırdı. Etkin uygulanmayan uzaklaştırma kararının ardından da Demir, Aksoy tarafından katledildi.

‘BOŞANMAYI KABUL ETMİYORDU, SAPLANTILIYDI’

Ablasının yaşadıklarını anlatan Funda Demir, “Ablamın eşi 1 yıldır cezaevindeydi, cezaevinden çıktıktan sonra zaten ablamla ayrılardı ama resmiyette boşanmamışlardı. Kendisi hiçbir şekilde boşanmayı kabul etmiyordu, saplantılıydı. Cezaevinden çıktıktan sonra uzaklaştırması olduğu halde ablamın evine gidiyor, birkaç eşya alma bahanesiyle. Daha merdivenlerde eve bile girmeden öldürüyor. Daha sonrada kendi karnına bıçak saplayıp o da bana sapladı diyor.

Biz olayı bu kadar biliyoruz. Bıçak hiçbir şekilde ablama ait değil. Zaten ablamın gücü ona yetmez. Ablam 30 yaşında 2 çocuk annesi, çocukların biri 9 diğeri 7 yaşında. Şu anda devlet kurumundalar” dedi.

POLİSLER YETERLİ KORUMAYI ALMADI!

Failin cezaevinden çıkar çıkmaz uzaklaştırma aldığını kaydeden Demir, “Daha öncede sürekli tehdit ediyordu. ‘Cezaevinden çıkınca seni öldüreceğim, ben senin Azrail’inim, benden ayrılamazsın’ diyordu. Adam yaralamadan dolayı 1 yıl hapis yattı. Bu kişinin adam yaralaması olmasına rağmen sadece uzaklaştırma verildi ve başka önlem alınmadı. Ablam evini değiştirmek istedi ama polis kabul etmedi.

Uzaklaştırma veriyorlar ama ablam polislere, ‘Bana koruma verin, beni başka bir eve taşıyın’ demesine rağmen polisler bir şey yapmadı. Polisler birkaç suç daha işledikten sonra uzaklaştırıp, gözaltına alırız diyor. Olaydan bir gün önce ablamın camlarını, kapısını kırmış. Ablam bunu polislere söylemesine rağmen polisler başka bir suça meyilli olursa işlem yapabileceklerini söylemişler” sözlerine yer verdi.

‘ÇOK DAVALAR AÇTIK AMA ÖLÜMÜZÜ BİLE BURAYA ALAMADIK’

Acılarının çok taze olduğunu ve cenazelerini hala toprağa veremediklerini söyleyen Demir, “Haftalardır mahkemelerle uğraşıyoruz, çocuklar esirgeme kurumunda. Esirgeme kurumu da dava açtı, ‘çocukların annesinin mezarı burada kalacak’ diye, biz ölümüzü bile alamadık. Çok davalar açtık ama ölümüzü bile buraya alamadık. Adalet istiyoruz” diye konuştu.

DAHA FAZLA