Deep Turkish Web ekibi gözaltına alındı

Deep Turkish Web ekibi gözaltına alındı

Sosyal medya üzerinden gençleri uyuşturucuya özendirdikleri iddiasıyla 29 ilde operasyon yapıldı. Youtube'da 840 bin takipçisi bulunan Emre ve Erdi K. kardeşler de gözaltında...

Sosyal medya üzerinden gençleri uyuşturucu madde kullanmaya teşvik ettikleri ileri sürülen kişilere yönelik 29 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. İstanbul’da narkotik tarafından yapılan operasyonda, başta Fatih ve Beşiktaş olmak üzere bir çok ilçede 16 adrese baskın yapıldı.

#FREEDEEPTURKISHWEB TT OLDU

İstanbul’da 11 sosyal medya fenomeni ve youtuber gözaltına alındı. Beşiktaş Ulus Mahallesi’nde bir adrese yapılan baskında ünlü youtuber kardeşler Emre ve Erdi K.  da gözaltına alındı. İki kardeşin sahibi oldukları Deep Turkish Web youtube kanalında 840 bin takipçisinin olduğu ve gençleri uyuşturucu madde kullanımına özendiren bir çok video paylaşımında bulundukları iddia edildi. Youtuber kardeşlerin gözaltına alınmasının ardından açılan  #FreeDeepTurkishWeb hashtagi sosyal medyada trend topic oldu.

Polis ekiplerinin evde yaptığı aramaların ardından gözaltına alınan Emre ve Erdi K. kardeşler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüler.

Gözaltına alınanlar, sosyal medya üzerinden, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını alenen özendirme veya bu nitelikte yayın yapmakla suçlanıyor. (DHA)