Davutpaşa patlamasında hayatını kaybeden işçilerin yakınları anma gerçekleştirdi

Davutpaşa patlamasında hayatını kaybeden işçilerin yakınları anma gerçekleştirdi

Davutpaşa'da bir havai fişek imalathanesinde 20 işçinin yaşamını yitirdiği Davutpaşa patlamasının 10. yılında aileler Galatasaray Meydanı'nda anma gerçekleştirdi.

İleri Haber

İstanbul Davutpaşa'da havai fişek imal eden bir işletmede 2008 yılında gerçekleşen ve 20 işçinin hayatını kaybettiği patlamanın 10'uncu yılında aileler anma gerçekleştirdi.

'Adalet için 68. kez nöbette' sloganıyla bir araya gelen aileler, verdikleri adalet mücadelesini ve yargıtay kararını değerlendirildi. Taksim Galatasaray Meydanı'nda bugün (7 Ocak) saat 13.00'te gerçekleştirilen anmada basın açıklaması Davutpaşa patlamasında eşini kaybeden İdris Çabuk tarafından okundu. İş cinayetinde hayatını kaybedenlerin isimlerinin tek tek okunduğu ve yargı sürecine ilişkin sürecin anlatıldığı açıklamada şöyle denildi:

"Yargılama sürecinin başlaması 2 .5 yıla yakın bir zaman aldı. Biz aileler olarak 35 hafta her cumartesi günü 11.00'de Taksim tramvay durağında ceza davasının açılması çin nöbet tuttuk. Yetmedi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna, Adalet Bakanlığına, Başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığına kadar hep birlikte gittik. Ceza davası yalnızca Zeytinburnu belediyesi müdürleri ve bina sahipleri için açılabilmiştir. Davanın 4. yılına girerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürünün sanık olarak davaya iştirakı sağlanabildi. 

Danıştay sonrası Zeytinburnu Belediye Başkanı hakkında yetkili kılınan Cumhuriyet Savcısı bir haftada kovuşturmaya yer olmadğına karar verdi. Ağır Ceza Mahkemesine itiraz edildi, itiraz kabul edildi. Zeytinburnu Belediye Başkanı nihayet sanık oldu. Duruşmaya ifade vermek üzere gelmesi gerekirken doktor raporu göndererek mazeret bildirdi. Aynı gün sosyal medyada bir yemekte olduğunu gösteren haberler yansıdı. Nihayet bir sonraki duruşmada, 13. duruşmada dinlenbildi. Zeytinburnu Belediye Başkanı sanık sıfatı ile ifadesi alındıktan sonra mahkeme dosyaya bilirkişi heyetine gönderdi. Bilirkişi raporu beklerken 15. duruşmada, görevlendirikten 7 ay sonra bilirkişilikten çekilen heyet üyesi olduğu öğrenildi."