Davutpaşa Lisesi'nde 'peygamber' soruşturması!

Davutpaşa Lisesi'nde 'peygamber' soruşturması!

Davutpaşa Lisesi'nde bir öğretmenden seminerde sorduğu soru dolayısıyla savunma isteniyor.

Özgür Yılmaz - @ozguryilmaz344

İstanbul Fatih Davutpaşa Anadolu Lisesi’nde matematik öğretmeni olarak çalışan Osman Akyol’a, 12 Haziran 2018 günü okulda verilen “Çocuk İhmal ve İstismarı” konulu mesleki seminerde sorduğu bir soru yüzünden önce “dikkat çekme” cezası verildi ardından da bu belgeyi Oda TV ve sosyal medya hesabından paylaştığı ve altına, “hiç kaçırmam, her yıl mutlaka bir madalya alırım” yazdığı için bakanlık soruşturması açıldı, şimdi de savunması isteniyor.

İstanbul Fatih Davutpaşa Anadolu Lisesi’nde matematik öğretmeni olarak çalışan Osman Akyol’a, 12 Haziran 2018 günü okulda verilen, “Çocuk İhmal ve İstismarı” adındaki mesleki seminerde çocuk istismarının kökenini sorgulamak maksadıyla sorduğu, “Okuduğum bir gazete haberinde yazdığına göre, Almanya’da aile içi ilişki daha çok Müslüman aileler arasında yaygınmış. Bu vahim tablonun oluşmasında Hazreti Muhammed’in Hazreti Ayşe’yle altı yaşında evlenip dokuz yaşında ilişkiye girmesinin, ümmetine örnek olması hasebiyle, bir payı yok mu?” sorusu nedeniyle önce “dikkat çekme” cezası verildi, ardından bu cezayı Oda TV ile paylaştığı ve beyanat verdiği, ayrıca ceza belgesini Facebook hesabından da paylaşarak altına ‘Hiç kaçırmam her yıl mutlaka bir madalya alırım’ yazdığı gerekçesiyle okul müdürünün şikâyeti üzerine bakanlık soruşturması açıldı, şimdi ise savunması isteniyor.

'BELGEDE 'GİZLİ' İBARESİ YOKTU'

Konu ile ilgili görüşüne başvurduğumuz Akyol, çok şaşkın olduğunu ve bu kadarını beklemediğinin söyleyerek, “Malum soruyu ülkede düşünce ve ifade özgürlüğü olduğunu sanarak sordum. Bu soruşturma gösteriyor ki artık soru sormak soruşturma konusuymuş. Ayrıca Facebook’ta paylaştığım ceza belgesinde ‘gizli’ ibaresi yoktu o neden soruşturma konusu yapıldı onu da anlamış değilim. Altına yazdığım yorum ironi yapmak içindi: 2018 Ocağı’nda okulun tarihinde ilk defa “yerli ve milli” imkânları kullanarak benim ve arkadaşım Feyzullah Akgündüz’ün rehberliğinde sinema kulübü olarak okulun tanırım filmini çekmiştik. Arkadaşlarımın, okul idaresinden en azından bir teşekkür plâketi beklentileri vardı. Üzerine de bu ceza verilince 'ödül' gibi oldu” şeklinde konnuştu.

26 Kasım 2018 günü iki bakanlık müfettişi tarafından okulda ifadesi alınan Akyol’dan verilecek ceza öncesi Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından son savunması istendi.

DAHA FAZLA