Davutpaşa Kampüsü millet bahçesi oluyor

Davutpaşa Kampüsü millet bahçesi oluyor

YTÜ Rektörlüğü tarafından öğrencilere gönderilen e-postada 'Kampüsünüz millet bahçesine dönüşecektir' ifadeleri kullanıldı. Verilen karara tepki gösteren öğrenciler imza kampanyası başlattı.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü'ne millet bahçesi yapılması planlandığı öğrenildi. Öğrenciler planlanan projeye karşı “YTÜ’de Millet Bahçesi İstemiyoruz!” başlığıyla imza kampanyası başlattı.

Cumhuriyet'in haberine göre öğrencilerin tepki göstererek imza kampası başlatmalarının ardından YTÜ Rektörlüğü tarafından öğrencilere “Son günlerde Davutpaşa Millet Bahçesi Projesi hakkında sosyal medyada gerçeği yansıtmayan bilgiler verilmesi ve yanlış algı oluşturulmak istenmesi nedeniyle siz değerli öğrencilerimizi bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur” açıklamasıyla e-posta gönderildi.

'KAMPÜSÜNÜZ MİLLET BAHÇESİNE DÖNÜŞECEKTİR'

E-postada “Yeni dikilecek ağaçlar, biyolojik göletler, yürüyüş yolları ve tarihi mekânlarıyla öğrenim gördüğünüz kampüsünüz arkadaşlarınıza ve ailelerinize gezdirebileceğiniz bir millet bahçesine dönüşecektir” denildi. Millet bahçesi projesinin özellikleri anlatılan mailde “Millet bahçesi hafta içi geniş bir yelpazeye yayılmış 50 bin kişilik Yıldız ailesine hizmet ederken, hafta sonları da belirli saatlerde milletimize açık olacaktır" açıklaması yapıldı.

REHBER EŞLİĞİNDE ÖZEL TURLAR

"Bölgede yaşayan vatandaşlarımıza, mezunlarımıza ve ailelerine hafta sonları bir program çerçevesinde Davutpaşa Millet Bahçesi’ni tanıtmak, Tarihi Hamam, Otağı Hümayun, Fil Ahırları, Osmanlı Koğuşu, Sancak Köşkü gibi tarihi mekânları gezmeleri ve yeni kurulacak olan bilim parkında hoşça vakit geçirmelerini sağlamak için rehberler eşliğinde özel turlar düzenlenecektir” ifadeleri yer aldı.

DAHA FAZLA