Davutoğlu'yla mülakat yapan gazetecilerin programı yayından kaldırıldı

Davutoğlu'yla mülakat yapan gazetecilerin programı yayından kaldırıldı

Dün Davutoğlu'yla mülakat yapan gazetecilerin programları RS FM tarafından yayından kaldırıldı. Programı kaldırılan deneyimli gazetecilerden Yavuz Oğhan, "Türkiye’de hiç bir iyi iş cezasız kalmaz" dedi.

İleri Haber

AKP’den ayrılıp yeni bir parti kuracağı konuşulan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz'la yaptığı mülakatın ardından, Yavuz Oğhan’ın Radyo Sputnik’te (RS FM) 4 yıldır yaptığı ‘Bidebunudinle’ isimli program ve üç gazetecinin birlikte yaptığı ‘Söylemesi Bizden’ isimli programlara son verildi.

Programların sonlandırıldığını sosyal medya hesabından duyuran gazeteci Yavuz Oğhan, "Türkiye’de hiç bir iyi iş cezasız kalmaz" dedi. Oğhan paylaşımında, "Türkiye’de hiç bir iyi iş cezasız kalmaz" diyerek Twitter hesabından duyuran Oğhan'ın paylaşımı şöyle: Türkiye’de hiç bir iyi iş cezasız kalmaz, dün Davutoğlu ile mülakat yaptık bugün programlarımız bitti, üstelik yayını kendi YouTube kanalımızdan yaptığımız halde, #bidebunudinle ile @makifbeki ve @ismailsaymaz'la yaptığımız #söylemesibizden artık RS FM’de değil” ifadelerini kullandı.

Öte yandan üç gazeteciyle birlikte, Oğhan'ın "Bidebunudinle" adlı programında çalışan editörler Duygu Öztürk ve Cem Dişbudak'ın da görevine son verildi. 

SETA FİŞLEMESİNDEN KISA SÜRE SONRA

Geçtiğimiz haftalarda SETA tarafından, Türkiye’deki uluslararası medya kuruluşlarında çalışan gazetecileri fişleyen bir rapor yayımlanmış ve raporda, üç gazeteciyle ilgili kısımlar da yer almıştı.

ZAFER ARAPKİRLİ DE AYRILDI

Bu gelişmelerin ardından hafta içi her gün saat 07.00-09.00 arası Seyr'i Sabah programını yapan gazeteci Zafer Arapkirli de RS FM'den ayrıldığını duyurdu. Arapkirli, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, "Özgürce, onuru ile gazetecilik-yayıncılık yapmak isteyene yer mi yok? Mekan mı yok?" dedi.

 

DAHA FAZLA