'Davutoğlu'nu partideki muhalifleri belirlemek için Erdoğan görevlendirdi'

'Davutoğlu'nu partideki muhalifleri belirlemek için Erdoğan görevlendirdi'

AKP'lilerin kuracağı 'yeni parti'yle ilgili iddialar devam ediyor. Kulislerde konuşulanlara göre Babacan ve Gül, Davutoğlu'nun 'Erdoğan tarafından teşkilattaki muhalif isimleri belirlemek üzere özel olarak görevlendirildiğini' düşünüyor.

AKP’de 'yeni parti' tartışmaları sürerken, kulislerde ise Ali Babacan'ın Abdullah Gül ile kuracağı partide 'eş başkan' gibi hareket edeceği ancak Gül’ün bir adım önünde olacağı konuşuluyor. Gül ve Babacan'ın ayrıca Ahmet Davutoğlu'nu da partiden uzak tutacağı iddia ediliyor.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Davutoğlu kurulacak yeni partiden dışlandı. İddiaya göre Babacan ve Gül, Davutoğlu'nun 'Erdoğan tarafından teşkilattaki muhalif isimleri belirlemek üzere özel olarak görevlendirildiğini' düşünüyor ve bu nedenle oluşumlarının dışında tutuyor. Gül ve Babacan, Davutoğlu’nun teşkilat içerisindeki gücünün güçlü bir oluşum için yetmediğini ve Davutoğlu’nun bunun yerine Millet İttifakı'na yöneldiğini düşünüyor.

MUHALEFET PARTİLERİYLE DE PAYLAŞILDI

24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde gündeme gelen ve tüm muhalefeti tek çatı altında birleştirmeyi hedefleyen Fransa'daki 'Macron Modeli'ni ortaya atan yeni oluşumun bu amaçlarını muhalefet partileriyle de paylaştığı da kulisler de konuşulanlar arasında.