Davutoğlu'ndan yeni parti için İstanbul hamlesi

Davutoğlu'ndan yeni parti için İstanbul hamlesi

Ahmet Davutoğlu, kuruluş aşamasındaki partisinin, Ankara'dan sonra İstanbul il başkanlık binasını da belirledi. İstanbul il başkanlığı için, Kadir Has Üniversitesi'nin bir dönem kullandığı 1700 metrekare büyüklükteki bina seçildi.

Parti kurma çalışmalarını hızlandıran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, kuruluş çalışmaları için gözünü İstanbul’a çevirdi. Kurulacak partinin İstanbul il başkanlığı için Bahçelievler’de bir ofis kiralandı.

AKP'den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, kasım ayında yeni partisinin kuruluşunu tamamlamaya hazırlanıyor. Davutoğlu, Ankara'daki çalışmalarını Beysukent'te bulunan binadan yürütürken, İstanbul çalışmaları için de E-5 üzerinde bir ofis kiralandı.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, yeni bina Bahçelievler'de bulunuyor. Metro, metrobüs ve tramvay gibi toplu ulaşım imkânları bulunan binanın tabelası ise partinin ismi açıklandıktan sonra asılacak. Kiralanan binanın daha önce Kadir Has Üniversitesi tarafından kullanıldığı belirtildi. 1700 metrekare büyüklükteki bina, Ankara'daki genel merkezin ardından, partinin önemli merkezlerinden biri olacak.

Davutoğlu ekibinin İstanbul'daki parti çalışmasını AKP'de de il başkanlığı yapan Selim Temurci yürütüyor.