Davutoğlu'ndan 'siyasi cinayetler' açıklaması: 'Dostça uyarılar geliyor'

Davutoğlu'ndan 'siyasi cinayetler' açıklaması: 'Dostça uyarılar geliyor'

Kılıçdaroğlu'nun 'siyasi cinayetler' endişesi taşıdığına yönelik sözleri sonrası başlayan tartışmalara Davutoğlu da dahil oldu. "Dostça uyarılar geliyor" diyen Davutoğlu, "Hepimizin teyakkuz halinde olması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'siyasi cinayetler' tartışmasına ilişkin konuştu. Kendisine de dostça uyarılar geldiğini belirten Davutoğlu, "Hepimizin teyakkuz halinde olması gerekiyor" dedi.

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle gündeme gelen 'siyasi cinayetler' konusuna ilişkin Halk TV'ye açıklamalarda bulundu. "Bazı şeyler vardır ki bazı konular çok sık gündeme gelmeye başlamışsa, olmamış olsa bile öyle bir korku iklimi oluşur ki o olmuş gibi bir siyaset psikolojisi ortaya çıkar" diyen Davutoğlu, "Bu konularda konuşurken hepimizin çok dikkatli, çok özenli olması lazım. Ama dikkat ve özen önce iktidara düşer. İktidardakiler özenli ve dikkatli bir dil kullanmazlarsa, Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenlerin zihinlerinde bir planın altyapısı zemini oluşur. Sayın Erdoğan'ın, sayın Akşener için 'başınıza bakalım daha neler gelecek' gibi ifadeler kullanması ülkedeki iklimi bozar" ifadelerini kullandı.

'HEPİMİZİN TEYAKKUZ HALİNDE OLMASI GEREKİYOR'

Sözlerinin devamında 'Erdoğan döneminde faili meçhul' olmadı' iddiasında bulunan Fahrettin Altun'a da göndermede bulunan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'de artık 'faili meçhul dönemi yok' diyor iktidarın sözcüsü. Doğru, çok güzel. Peki, faili malum olanlara ne ceza verdiniz? Selçuk Özdağ'a saldıranlara ne yaptınız? Bunlar cesaretlendirir bazılarını. Bütün siyasiler şunu demeli, 'herhangi birimize yapılan saldırı hepimize yapılmış' demektir. Bana da geliyor gittiğim bir çok yerde 'aman efendim dikkat edin' değişik kanallardan geliyor. Şu anda da dostça uyarılar geliyor. Bir iki kere koruma amirlerime 'aman dikkatli olun sayın Başbakanla ilgili bazı şeyler geliyor' diye. Bu bir kahramanlık meselesi değil. Hepimizin teyakkuz halinde olması gerekiyor. Bizim topraklarımızda yaşayan siyasi liderlerin mücadeleye hazır ama tedbirli olmak lazım, korkarak yol alınmaz, demokrasi cesaretle konuşanların olduğu yerde yeşerir. Endişe duyduğum otoriterliğin anayasal statü bulması. Erdoğan'ın 28 Şubat'ı gündeme getirerek yolsuzlukların üstünü örmeye çalışıyor Erdoğan benden sonrası tufan diyerek kitlelere korku salmaya çalışıyor."

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz hafta gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı gerilimi yükselttiği gerekçesiyle eleştirmiş ve 'siyasi cinayetler' yaşanmasından endişe ettiğini söylemişti. Kılıçdaroğlu'nun açıklaması sonrası İYİ Partili Koray Aydın "Bizim de aldığımız suikast duyumlar var" derken, Meral Akşener ise konunun konuşulmasını doğru bulmadığını söylemişti.

Karşılıklı açıklamalar sırasında AKP kanadından ise iddialar yalanlanmış ve muhalefet eleştirilmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Böyle bir istihbarat yok, bunlar FETÖ taktiği" dese de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından söz konusu iddialara ilişkin resen soruşturma başlatıldı.