Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Berat Albayrak tepkisi

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Berat Albayrak tepkisi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Kocaeli 1. Olagan İl Kongresi’nde Erdoğan'a seslendi. Berat Albayrak'ın reklamının yapıldığını söyleyen Davutoğlu, "Milletin tek bir kuruşunu böyle bir PR kampanyasına harcama hakkınız yoktur" şeklinde konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,telekonferans yöntemiyle partisinin Kocaeli 1. Olagan İl Kongresi’ne katıldı.

Konuşmasında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Davutoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a ilişkin açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, Albayrak'ın reklamının yapıldığını belirtirken,  “Liyakatsiz bir yönetimin başında bulunan, liyakatsiz bir bakanı önce iktidar partisinin başına sonra Türkiye'nin başına getirmek için bir PR kampanyası yapılıyor. Buradan Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum: İstediğiniz kişiyi kendi partinizin başına getirebilirsiniz, bu bizi ilgilendirmez ama milletin tek bir kuruşunu böyle bir PR kampanyasına harcama hakkınız yoktur. Biz bunun hesabını sorarız” şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE ŞEFFAFLIK SINAVINDAN GEÇİYOR'

ANKA'nın haberine göre, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs (Covid-19) verilerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Pandemi şartları bağlamında Türkiye bir şeffaflık sınavından geçiyor. Verilen rakamlarla yaşanan realite arasında büyük bir uçurum olduğu kanaati her yerde hakim. Son 48 saat içinde 5 uzman hekimimiz Covid dolayısıyla vefat etti. Ankara'da pandemi hastanesine dönüştürülen hastanelerde ne kadar yoğunluk olduğuyla ilgili gelen bilgiler var, farklı illerimizden gelen bilgiler var. Sağlık Bakanlığı'nın açıklamalarında stabil gidiyormuş gibi bir intiba var. Buradan Sağlık Bakanı'na sesleniyorum: Siyasetin en önemli ilkesi şeffaflıktır. Bugün bilgiler üzerinde bir karartma olduğu kanaati haki."