Davutoğlu ihraç kararına 'manifestosu' ile tepki gösterdi

Davutoğlu ihraç kararına 'manifestosu' ile tepki gösterdi

AKP'den ihraç talebiyle disipline sevk edilen Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından "AK Parti yönetiminin ihraç etmek istediği şahıslar değil daha önce hatırlattığımız bu ilkelerdir. Söylediklerimizin arkasındayız" diyerek tepkisini dile getirdi.

Parti kurma çalışmaları yürüten eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, AKP ihraç istemiyle disipline sevk edilmeleriyle ilgili ilk açıklamasını sosyal medya hesabından yaptı. Davutoğlu, sosyal medya hesabından, “AK Parti yönetiminin ihraç etmek istediği şahıslar değil daha önce hatırlattığımız bu ilkelerdir. Söylediklerimizin arkasındayız” ifadesini kullanarak, daha önce yayınladığı ‘manifesto’sunu paylaştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AKP MYK toplantısında Davutoğlu’nun yanı sıra, kendisi ile birlikte hareket eden eski AKP Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı’nın, “kesin ihraç” istemiyle “tedbirli” olarak disiplin kuruluna sevkine karar verilmişti. Bu isimler “tedbirli” olarak disipline sevk edildikleri için hiçbir parti faaliyetine katılamayacak.