Davutoğlu ekibini topluyor

Davutoğlu ekibini topluyor

AKP'den ihraç edilmesi kararı çıkan Ahmet Davutoğlu yarın İstanbul’da ekibiyle bir araya gelecek.

AKP'den ihraç edilmesi kararı çıkan Ahmet Davutoğlu yarın İstanbul’da ekibiyle bir araya gelecek.

İhracı istenen diğer isimlerin de katılacağı toplantıda yol haritası belirlenecek. Toplantının ardından kamuoyuna bir açıklama yapılması bekleniyor. Selçuk Özdağ, ihraç kararının 10 bin kişi bile toplanamayan Konya mitingi sonrasına gelmesine dikkat çekti: “Bizi susturmaya çalışıyorlar… Susmayız…”

AKP'den ihracı istenen Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Tarafsız Haber Ajansı’na konuştu. Özdağ, İstanbul’da yarın bir araya geleceklerini belirterek şöyle dedi:

  • “Sayın Başbakan (Ahmet Davutoğlu) ile ve arkadaşlarımızla değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Bu değerlendirmeler sonucunda geniş bir açıklamayı kamuoyuyla paylaşacağız.
  • Yarın İstanbul’da toplantı yapacağız, İstanbul’da arkadaşlarımızla beraber bir araya geleceğiz. Ve kesin ihraç talebiyle disipline gönderilmemizin gerekçesine bakacağız. Hangi gerekçelerle bizi disipline sevk etmişler ona bakacağız, daha sonra değerlendirmemizi yapıp kamuoyuyla paylaşacağız.”

“Ortak akla ihtiyacımız var” ifadesini kullanan Özdağ, şöyle devam etti:

  • “Adalet ve Kalkınma Partisi ortak aklın partisiydi. Ama görüyorum ki ortak aklı kaybetmişler. Kendi ayaklarına sıkıyorlar, bindikleri dalı kesiyorlar. Kendim ettim kendim buldum türküsünü söyleyecekler bundan sonra.”

Kararın zamanlamasına ilişkin de Özdağ, şu değerlendirmeyi yaptı:

  • “Konya mitingi diye değerlendiriyoruz. Konya mitinginde ilk defa olarak 10 bin kişiye yakın kişi katıldı ve Konya 2.5 milyon nüfuslu bir şehir yanında Niğde var, Aksaray var, Karaman var, Kayseri var, Ankara var.
  • Öyle bir yerde yaklaşık 10-12 milyon kişinin yaşadığı bir yerde 10 bin kişiyi toparlayamamak, Konyalıların Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sahip çıktığını görmüş olmaları onların bir kez daha ortak aklı kaybettiklerini, bir noktada tahammülsüzlüğe ittiğini düşünüyoruz. O miting onları tahammülsüzlüğe itti. Bunun değerlendirmesini millet yapacak.”